beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond leren kinderen te negeren

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Je hond leren om kinderen te negeren is handig wanneer:

  • Je hond blaft naar kinderen
  • Bij het zien van kinderen rent je hond er hard op af
  • Een hond tegen een kind aanspringt
  • Hond gromt naar een kind

Of wanneer je hond ander gedrag naar kinderen vertoont wat kinderen en/ of hun ouders onplezierig vinden. Ook wanneer je een grote hond hebt, waar kinderen snel bang voor zijn, is het handig je hond uit de buurt van dergelijke kinderen te kunnen houden. 

Het is al snel voldoende wanneer je hond goed luistert op momenten dat je hem bij je roept in de buurt van kinderen. 

Wil je je hond leren kinderen op straat te negeren, dan kan de cursus Sociale Hond je hier goed bij verder helpen.

Hond wil op kinderen af

Wat als je hond wel luistert, maar niet meer zodra hij een kind ziet? In dit geval is het belangrijk je hond verder te trainen, ook in de nabijheid van kinderen. Wat daarbij belangrijk is om te weten:

  • Is je hond bang voor kinderen?
  • Vindt je hond kinderen heel leuk?
 

Naar kinderen toe willen, kan ontstaan vanuit diverse motivaties voor de hond. De ene hond wil op een kind af omdat hij kinderen heel leuk vindt, de andere hond gaat op kinderen af omdat hij ze spannend vindt. Het klinkt tegenstrijdig, maar honden rennen vaak op dingen af die ze spannend vinden. In dat geval is het belangrijk om vooral aan de associatie van de hond ten opzichte van kinderen te werken. Oftewel: zorgen dat je hond went aan kinderen en ze gaat zien als iets positiefs. 

Hoe leer je je hond om kinderen te negeren?

Waarom doet je hond wat hij doet? Wanneer je aan de slag wilt met het veranderen van het gedrag van jouw hond, is het belangrijk dat je begrijpt waarom je hond iets doet. 

Hoe weet je of jouw hond kinderen leuk vindt of niet? 

  • Verleden: het verleden van jouw hond kan veel informatie geven. Is je hond goed gesocialiseerd?
  • Lichaamshouding: aan de lichaamshouding van je hond kan je zien of hij angstig of onzeker is.
  • Stresssignalen: stress- of spanningssignalen geven aan dat je hond een situatie spannend vindt. Leer deze signalen herkennen

Je eigen (klein) kind

Als je wilt werken aan de relatie tussen je hond en je eigen (klein) kind, dan past enkel ‘leren negeren’ niet goed bij de situatie. Werken aan een betere relatie tussen je hond en je (klein) kind →

Je hond leren kinderen op straat te negeren?

Wil je je hond leren om tijdens de wandeling vreemde kinderen die je tegenkomt, te negeren? De cursus Sociale Hond helpt je dit gedrag stap-voor-stap te verbeteren: 

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen