beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond is bang voor mensen

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Als je hond bang is voor mensen, dan is dat vervelend voor zowel jou als voor je hond. Het is dus goed om je hond zijn vertrouwen in mensen (terug) te geven. 

Wat de beste manier is voor het oplossen van de angst en het creëren van vertrouwen, is het allereerst goed om te weten wat de oorzaak van de angst is. 

De oorzaak voor deze angst kan bijvoorbeeld zijn: een gebrek aan socialisatie of je hond heeft mogelijk een trauma opgelopen. Meer leren? Vraag gratis deze video aan met meer informatie over angst van jouw hond voor vreemde mensen en hoe daar op de juiste manier mee om te gaan:

Hond is bang voor sommige mensen

Belangrijk wanneer je je hond van zijn angst voor mensen wilt afhelpen, is dat je ervoor zorgt dat hij vanaf nu vooral positieve ervaringen met mensen gaat opdoen. Wanneer je hond leert dat er goede dingen gebeuren wanneer er ‘enge’ mensen in de buurt zijn, dan wordt zijn ervaring met mensen beter en daarmee wordt de angst minder.

Hond is bang voor onbekende mensen

Wanneer je hond zich niet zo goed gedraagt naar mensen (denk aan blaffen tegen vreemde mensen), dan is het goed om ook met dat gedrag aan de slag te gaan. Lees hier hoe je ermee omgaat als je hond gromt naar vreemde mensen.

Zeker bij angst is het belangrijk dat je een positieve trainingsmethode hanteert.  Een trainingsmethode gebaseerd op correcties, kan ertoe leiden dat je hond juist angstiger wordt. 

Angst voor meer dingen dan alleen vreemde mensen

Als je hond zo’n beetje de hele wereld eng vindt, dan is het belangrijk om een bredere aanpak te hanteren. Hierbij ga je ervoor zorgen dat je hond over het algemeen lekkerder in zijn vel zit. Een hond heeft een bepaalde mate van vertrouwen nodig, om nieuwe dingen te kunnen leren.

Hond is bang voor mannen

De meeste honden die bang zijn voor mensen, zijn banger voor mannen dan voor vrouwen. Dat kan natuurlijk iets te maken hebben met de ervaringen van je hond, maar mannen lijken in het algemeen bedreigender dan vrouwen. Mannen zijn vaak groter, hebben een zwaardere stem en vaak ook een wat grovere motoriek. Het komt dus vaak voor dat honden die bang zijn voor mensen, sneller vertrouwen hebben in vrouwen dan mannen. 

Angst voor vreemde mensen verminderen

De angst voor vreemde mensen verminderen, kan je realiseren door je hond op de juiste manier te trainen en om te gaan met de situaties:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen