Hond is bang voor mensen

Als je hond bang is voor mensen, dan is dat vervelend voor zowel jou als voor je hond. Het is dus goed om je hond zijn vertrouwen in mensen (terug) te geven. Wat de beste manier is voor het oplossen van de angst en het creëren van vertrouwen, is het allereerst goed om te weten wat de oorzaak van de angst is. 

De oorzaak voor deze angst kan bijvoorbeeld zijn: een gebrek aan socialisatie of je hond heeft mogelijk een trauma opgelopen. Meer leren? Vraag gratis deze video aan met meer informatie over angst van jouw hond voor vreemde mensen en hoe daar op de juiste manier mee om te gaan:Hond is bang voor sommige mensen

Belangrijk wanneer je je hond van zijn angst voor mensen wilt afhelpen, is dat je ervoor zorgt dat hij vanaf nu vooral positieve ervaringen met mensen gaat opdoen. Wanneer je hond leert dat er goede dingen gebeuren wanneer er 'enge' mensen in de buurt zijn, dan wordt zijn ervaring met mensen beter en daarmee wordt de angst minder.

Hond is bang voor onbekende mensen

Wanneer je hond zich niet zo goed gedraagt naar mensen (denk aan blaffen tegen vreemde mensen), dan is het goed om ook met dat gedrag aan de slag te gaan. Lees hier hoe je ermee omgaat als je hond gromt naar vreemde mensen.

Zeker bij angst is het belangrijk dat je een positieve trainingsmethode hanteert.  Een trainingsmethode gebaseerd op correcties, kan ertoe leiden dat je hond juist angstiger wordt. 

Hond is bang voor mensen

Angst voor meer dingen dan alleen vreemde mensen

Als je hond zo'n beetje de hele wereld eng vindt, dan is het belangrijk om een bredere aanpak te hanteren. Hierbij ga je ervoor zorgen dat je hond over het algemeen lekkerder in zijn vel zit. Een hond heeft een bepaalde mate van vertrouwen nodig, om nieuwe dingen te kunnen leren.

Hond is bang voor mannen

De meeste honden die bang zijn voor mensen, zijn banger voor mannen dan voor vrouwen. Dat kan natuurlijk iets te maken hebben met de ervaringen van je hond, maar mannen lijken in het algemeen bedreigender dan vrouwen. Mannen zijn vaak groter, hebben een zwaardere stem en vaak ook een wat grovere motoriek. Het komt dus vaak voor dat honden die bang zijn voor mensen, sneller vertrouwen hebben in vrouwen dan mannen. 

Verder lezen:

Heb je een vraag? Mail naar info@hondentaak.nl