beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Online cursus Angst

Leer je hond stap-voor-stap om minder angstig te zijn
  Direct toegang
  Persoonlijke ondersteuning

Als je hond angstig is, dan is dat natuurlijk heel zielig voor je hond. Misschien irriteert het jezelf ook weleens, want angst bij je hond vraagt vaak om heel veel geduld van jou als eigenaar. Honden die angstig zijn, staan vaak niet open om iets nieuws te leren, ze willen alleen maar weg uit de enge situatie.

Het is goed om de angst van je hond serieus te nemen. Want ook al lijkt deze angst voor ons soms overdreven, voor je hond is de angst die hij voelt heel reëel. Hoe ga je nou op de beste manier om met een angstige hond?

Angstige hond zelfvertrouwen geven

Deze cursus is geschikt voor jou, als jouw hond:

 • … het tijdens de wandeling buiten eng vindt
 • … voor veel dingen bang is
 • … nog weinig vertrouwen lijkt te hebben
 • … de neiging heeft te willen vluchten
 • … buiten erg nerveus overkomt
hond angst afleren

Reageert jouw hond vooral aanvallend naar andere honden en/of vreemde mensen en is hij verder is de algemene zin niet bang in situaties, dan is de Cursus Sociale Hond beter geschikt voor jou en je hond. Is je hond alleen bang voor (vuurwerk) geluiden, volg dan de vuurwerk training.

Omdat bij angst de emotie een grote rol speelt, is dit gedrag niet ‘zomaar’ af te leren. Het is zaak je hond hierin op de juiste manier te begeleiden, om vooruitgang te boeken.

Het is belangrijk om de juiste keuzes te maken en daar wil ik je graag bij helpen.

Inhoud online cursus Angst

De inhoud van deze cursus is als volgt opgebouwd:

 • Hondencommunicatie in relatie tot angst
 • De situatie van jouw hond in kaart brengen
 • Wat is goed om te doen en wat juist niet?
 • Moet je situaties vermijden of juist niet?
 • Waar kan je het beste beginnen en hoe bouw je het op?
 • Op welke manier reageer je het best op gedrag van jouw hond?
 • Hoe zorg je ervoor dat je hond niet meer wilt vluchten?
 • Maak je hond na verloop van tijd meer ontspannen en minder bang
 • Welke hulpmiddelen zijn geschikt? 

“Ik kan weer wandelen met mijn hond” Lees hier de review van Joyce over deze cursus → 

Hoe werkt deze cursus?

 • Je krijgt direct toegang tot alle lessen van de cursus, het tempo bepaal je dus helemaal zelf. Je ontvangt elke week een email van mij ter herinnering.
 • Je houdt een jaar toegang tot alle lessen. Je kunt mij onbeperkt vragen stellen. Als je het leuk vindt, kan je via de besloten Facebook groep ook je ervaringen delen met je mede cursisten.

Wil je weten of deze online cursus voor jou geschikt is, of heb je een vraag? Neem contact op via info@hondentaak.nl

Van wie krijg je les?

Judith Fick werkt als hondentrainer (eerder ook voor KNGF geleidehonden) en als hondengedragstherapeut

Ze is gekwalificeerd Kynologisch Instructeur opgeleid door O&O (Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in Hondenopvoeding en -opleiding) én door Dogvision Kynologisch opleidingscentrum.

Ook is ze gediplomeerd gedragstherapeut voor honden. Geaccrediteerd door SPPD, Platform van professionele diergedragsdeskundigen.

Judith Fick met Reza

Aanmelden

Na aanmelding ontvang je direct toegang tot alle lessen. Je kunt direct starten.

Prijs €197,- Nu €147,- (bedrag is inclusief 21% BTW voor een jaar toegang)
Klanten reviews

Tante Jois
Tante Jois
Lees verder
"En toen gebeurde het. Ik had n puppy en die werd aangevallen tijdens het wandelen. Het was gebeurd voor ik er erg in had. Mijn eerst zo vrolijke pupper, was van de een op de andere dag bang voor alles! Wat te doen? Met corona kan je nergens terecht, ik wist me geen raad.. Toen kwam ik Hondentaak tegen en heb Judith aangeschreven via de mail. Ik kreeg snel antwoord en uitleg en ben ook vol goede moed begonnen met de cursus Angst. Het lesmateriaal is duidelijk en overzichtelijk met goede handvaten. Ook werd ik toegevoegd aan de FB groep, waar ik veel steun heb gevonden. We zijn nu ongeveer op de helft en ik kan weer wandelen met Odin, hij vind het nog steeds met momenten spannend, maar ik ben zo trots op de stappen die hij al gemaakt heeft! Ik ben dan ook vanplan om, als we deze cursus hebben afgerond, door te gaan met andere cursussen van Hondentaak en heb het ook al aangeraden aan een paar vrienden met honden die nog wat "scherpenrandjes" hebben 😉 . Judith Dankjewel! Ook namens Odin!"
Monique Willemsen
Monique Willemsen
Lees verder
"De online cursussen van Judith (ik volg “angst” en “sociale hond”) zijn echt super. Alles wordt duidelijk, stap-voor-stap uitgelegd, al dan niet aan de hand van video’s. Wat ik vooral fijn vind is dat je bij Judith en medecursisten zoveel steun vind. Het is niet zo van -geld incasseren, hier heb je de cursus, zoek het maar uit. Nee, Judith biedt steun en is altijd bereikbaar voor vragen en oplossingen. De besloten FB-groep met andere cursisten biedt dan weer de hoognodige steun van “lotgenoten”. Het is ook fijn dat je een heel jaar kunt uittrekken voor alles, want gedragsproblemen bij je hond zijn niet altijd één-twee-drie op te lossen. Met andere woorden: deze hondentraining is zeer zeker aan te raden!"
Carolien Moes
Carolien Moes
Lees verder
"Ik adopteerde een schattig maar bang hondje uit Griekenland. Toen het na een paar weken nog steeds niet beter ging en na vele ongevraagde tips op straat van andere honden eigenaren (iedereen lijkt ineens deskundig) werd het tijd om echt deskundig devies en begeleiding te krijgen. Het was duidelijk, ik liep vast en zwaar gefrustreerd. Via een andere honden eigenaar van een bang hondje kreeg ik het advies om met Judith aan de slag te gaan. In 1e instantie dacht ik (heel naïef) dat Judith het wel even zou oplossen voor mij. Ik kreeg deskundig advies en handvatten hoe ik verder kon, een spiegel voor hoe anders ik er zelf in moest gaan staan. Wat ik ook als erg prettig heb ervaren dat ik nooit het woord “fout” heb gehoord, wel “probeer het eens anders”. Een positieve insteek. Het gaat ondertussen een heel stuk beter met mijn klein Griekse heldin Pepper. Drukke spits op straat vind ze nog steeds niets, maar geen gebibber meer. In de ochtend en avond lopen wij een uur en is het een zorgeloos hondje. Ik denk niet dat ik het gered had zonder de adviezen en steun van Judith."
Vorige
Volgende

Veelgestelde vragen

Ja. Een hond is, net als een mens, nooit te oud om te leren. Ingesleten gewoonten zullen wat tijd nodig hebben om te veranderen.

De online cursussen zijn te volgen in je eigen tijd, op het moment dat het jou goed uitkomt! Je bent dus niet gebonden aan dagen en tijden.

De eigenaar van Hondentaak heet Judith Fick en je kunt meer lezen over haar op deze pagina: Over Judith.

Volg je een online cursus, dan kan je aanvullend voor datzelfde gedrag gebruik maken van privé begeleiding.

Privé begeleiding is over het algemeen alleen beschikbaar voor cursisten die al een online cursus volgen. Soms is er extra beschikbaarheid. Houd mijn Facebook pagina in de gaten, of neem even contact op: info@hondentaak.nl

Jazeker, je hebt Facebook niet nodig voor het volgen van een cursus.

Als je het leuk vindt om je ervaringen te delen met mede cursisten, te lezen wat hen bezig houdt en ook aan hen je vragen te stellen, dan is het leuk je aan te melden voor de besloten Facebook groep (mag ook met een nep-account waarbij je bijv een andere naam gebruikt, als je dat wilt).

Inloggen en volgen van de online cursus, doe je in de online leeromgeving: HondentaakOnline.nl

Ja dat kan. Vraag een bel-afspraak aan op de contact pagina.

Volg je een online cursus, dan zijn er meerdere mogelijkheden voor persoonlijke hulp. Je kunt gratis al je vragen mailen of stellen in de Facebook groep als je een cursus volgt.

Wil je graag telefonische 1-op-1 hulp over het onderwerp waarvoor je de cursus volgt? Dan kan je je aanmelden voor hulp-op-afstand.

Vind je het leuk om maandelijks met een klein groepje cursisten onze online sessie bij te wonen? Meld je dan aan voor Hondentaak select .