hondenriem 3 meter

Hondenriem 3 meter

Een hondenriem van 3 meter, die dus wat langer is dan een doorsnee hondenriem, heeft veel voordelen. Je hond heeft aan zo'n lijn wat meer de ruimte, terwijl hij wel aangelijnd is. Deze ruimte is voor de hond erg plezierig, geeft meer ontspanning tijdens het wandelen, jij hoeft niet met je hond mee het gras op of de struiken in. Een 3 meter riem resulteert vaak in minder trekken aan de lijn en de lengte is nog wel makkelijk te hanteren (niet onhandig lang).

Hondenriem neemt geen vocht op en geeft een goede grip

Het rubber in de lijn, geeft je goede grip (anti-slip) en het materiaal wordt bij regen niet glad. Bovendien is het makkelijk schoon te maken, gewoon onder de kraan. Onze riemen worden gemaakt met degelijke materialen en vervolgens stevig in elkaar gestikt door een regionale zeilmakerij. 

De D-ring van de dubbele riem is niet op de lijn op de lijn gestikt, maar de lijn is door de D-ring gehaald en daarna vastgezet op die plek. Dit zorgt ervoor dat de D-ring ook bij de nodige kracht, niet kan losraken. We doen er alles aan betrouwbare 3 meter hondenriemen te maken.

De zwart-groene riem is het meest zacht aan de handen, maar geeft ook iets minder grip.

Lange lijn hondentaak hond stopt met trekken

Hondenlijn lengte 3 meter keuze opties:

  • S: 15 mm breed met matzwarte musketon: geschikt voor kleine tot middelgrote honden tot circa 10 kilo, zoals Chihuahua's en andere kleine rassen.

  • M: 20 mm breed met matzwarte musketon: grotere rassen tot circa 30 kilo, zoals Beagles, Herders, Boxers en Collies.

  • L: 20 mm breed met RVS (AISI 316) musketon: voor de grotere rassen die hard trekken en de honden zwaarder dan circa 30 kilo. Of als je gewoon liever een RVS haak hebt.

Op de foto van links naar rechts: de kleuren van de M en L lijnen zwart, zwart reflecterend, zwart/ groen en roze.

Dubbele 3 meter hondenriem, met 2 haken 

De dubbele variant is voorzien van 2 musketons (haken). Deze riem kan je bijvoorbeeld gebruiken om aan twee punten te bevestigen (denk aan 1 haak aan tuig en 1 aan halsband), maar is hierdoor ook in lengte te verstellen. Een sterke hond is makkelijker te houden door de druk te verleggen van tuig naar halsband zodra dat nodig is (zoals bij trekken of uitvallen), dubbele bevestiging kan ook de veiligheid ten goede komen. Deze riem is ook geschikt i.c.m. een anti-trektuig of hoofdhalster (zoals een gentle leader).

De dubbele lijn is ook gewoon te gebruiken als 3 meter hondenriem. Bevestig een haak aan de D-ring waardoor er een handvat ontstaat. Bevestig de andere haak aan de D-ring om de lengte aan te passen. multifunctioneel dus.

Op de foto: L dubbel in kleur zwart.

Lange hondenlijn Hondentaak L dubbel

Verzending

Bij je bestelling ontvang je een zakje zalmkoekjes gratis. Verzenden kost € 4,95. Je bestelling wordt binnen 2-3 dagen verstuurd als brievenbus pakket binnen Nederland of België.

Heb je een vraag, neem dan even contact op: info@hondentaak.nl

Van een aantal uitvoeringen is nog 1 beschikbaar, dat staat bij het artikel vermeld. Voor deze artikelen geldt op = op

De 3 meter riem op deze foto is de S uitvoering in de kleur petrol.


S - zwart
€ 19,95
S - petrol
€ 19,95
S - dubbel - zwart
€ 21,95
S - dubbel - petrol
€ 21,95
M - zwart
€ 22,95
M - zwart/ groen
€ 24,95
M - zwart reflecterend
€ 24,95
M - dubbel - zwart
€ 27,95
M - dubbel - zwart/ groen
€ 29,95
M - dubbel - zwart reflecterend
€ 29,95
L - zwart
€ 33,95
L - zwart/ groen
€ 35,95
L - zwart reflecterend
€ 35,95
L - dubbel - zwart
€ 39,95
L - dubbel - roze
€ 39,95
L - dubbel - zwart/ groen
€ 41,95
L - dubbel - zwart reflecterend
€ 41,95