beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Je hond bezitsagressie afleren

  Leer je hond stap-voor-stap bezitsagressie af
  Direct toegang
  Persoonlijke ondersteuning

Onder bezitsagressie wordt verstaan: alle gedrag met betrekking tot het beschermen van ‘eigen bezit’, zoals kluifjes, speeltjes, maar dit kan bijvoorbeeld ook jouw schoen zijn welke je hond heeft gepakt en niet graag meer afgeeft.

Bezitsagressie kan heel vervelend zijn. Deze cursus is geschikt voor alle stadia van bezitsagressie, van subtiele signalen (zoals weglopen met ‘bezit’) tot ernstige agressie.

De nare eigenschap van dit gedrag, is dat het gedrag vaak na verloop van tijd verergert. Vaak wordt de hond met de tijd fanatieker en de agressie dus heftiger. Dit proces doorbreken is dus heel belangrijk. 

Afleren of voorkomen van bezitsagressie bij jouw hond

Met deze cursus leer je je hond dat hij zijn bezittingen niet hoeft te verdedigen. 

Je hond bezitsagressie afleren

Gedrag dat beginnende bezit issues aantoont: bevriezen, over iets heen gebogen staan, snel opeten/ inslikken, de kop met het bezit wegdraaien of ermee weglopen. Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk op de juiste manier met dit gedrag omgaat, om verergering van dit gedrag (dat kan ontwikkelen tot grommen, happen, bijten) te voorkomen!

Je kunt deze cursus ook volgen als je bezitsagressie bij je hond wilt voorkomen, of als je simpelweg meer wilt weten over de juiste omgang met dit gedrag.

Hond los leren

Wat je leert in deze cursus over bezitsagressie

Je leert je hond stapsgewijs ander (gewenst) gedrag aan.
 
  • Het leerproces achter dit gedrag
  • Waar moeten we rekening mee houden?
  • Welke aanpak leidt tot gewenst resultaat?
  • Hoe zorgen we ervoor dat de hond zijn bezit aan ons wil afgeven?
  • Stapsgewijze aanpak met oefeningen
  • Tekstuitleg en video’s
  • Theorie en praktijk 
 

De online cursus volg je wanneer het jou uitkomt. De lessen zijn beschikbaar in de online leeromgeving, je volgt ze in je eigen tijd. Als je het leuk vindt, kan je je ook aanmelden voor de besloten Facebook groep, voor contact met mede-cursisten. 

Gedurende de gehele looptijd (1 jaar lang) mag je al je vragen aan me stellen. Wil je eerst nog een vraag stellen? Mail naar info@hondentaak.nl

Van wie krijg je les?

Judith Fick werkt als hondentrainer (eerder ook voor KNGF geleidehonden) en als hondengedragstherapeut

Ze is gekwalificeerd Kynologisch Instructeur opgeleid door O&O (Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in Hondenopvoeding en -opleiding) én door Dogvision Kynologisch opleidingscentrum.

Ook is ze gediplomeerd gedragstherapeut voor honden. Geaccrediteerd door SPPD, Platform van professionele diergedragsdeskundigen.

Judith Fick met Reza

Aanmelden

Prijs € 147,- Nu voor €125,- (dit bedrag is inclusief 21% BTW) voor een 1 jaar toegang.
 
Na aanmelden krijg je toegang tot alle lessen van de cursus. Je kunt direct starten.
 
Klanten reviews

Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
"Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!"
Anneke Wolters
Anneke Wolters
Lees verder
"Judith ingeschakeld bij bijtende pup. Duidelijk advies gekregen wat te doen en met haar tips ging het direct al veel beter. Ik zou Judith bij een ander probleem direct weer inschakelen!"
Amanda Khalil
Amanda Khalil
Lees verder
"online les, inloggen wanneer het jou uitkomt, veel uitleg en ondersteuning met video's. Je kunt altijd weer terug naar een les als je de info wilt opfrissen tijdens de cursus. Judith legt heel rustig en overzichtelijk en juist ook heel gedetailleerd de situatie uit. Heel veel geleerd hier.😃😃"
Vorige
Volgende

Veelgestelde vragen

Ja. Een hond is, net als een mens, nooit te oud om te leren. Ingesleten gewoonten zullen wat tijd nodig hebben om te veranderen.

De online cursussen zijn te volgen in je eigen tijd, op het moment dat het jou goed uitkomt! Je bent dus niet gebonden aan dagen en tijden.

De eigenaar van Hondentaak heet Judith Fick en je kunt meer lezen over haar op deze pagina: Over Judith.

Volg je een online cursus, dan kan je aanvullend voor datzelfde gedrag gebruik maken van privé begeleiding.

Privé begeleiding is over het algemeen alleen beschikbaar voor cursisten die al een online cursus volgen. Soms is er extra beschikbaarheid. Houd mijn Facebook pagina in de gaten, of neem even contact op: info@hondentaak.nl

Jazeker, je hebt Facebook niet nodig voor het volgen van een cursus.

Als je het leuk vindt om je ervaringen te delen met mede cursisten, te lezen wat hen bezig houdt en ook aan hen je vragen te stellen, dan is het leuk je aan te melden voor de besloten Facebook groep (mag ook met een nep-account waarbij je bijv een andere naam gebruikt, als je dat wilt).

Inloggen en volgen van de online cursus, doe je in de online leeromgeving: HondentaakOnline.nl

Ja dat kan. Vraag een bel-afspraak aan op de contact pagina.

Volg je een online cursus, dan zijn er meerdere mogelijkheden voor persoonlijke hulp. Je kunt gratis al je vragen mailen of stellen in de Facebook groep als je een cursus volgt.

Wil je graag telefonische 1-op-1 hulp over het onderwerp waarvoor je de cursus volgt? Dan kan je je aanmelden voor hulp-op-afstand.

Vind je het leuk om maandelijks met een klein groepje cursisten onze online sessie bij te wonen? Meld je dan aan voor Hondentaak select .