beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond dominant naar kind

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Reageert jouw hond dominant naar een kind? Ik help je graag verder om dit gedrag te verbeteren. Belangrijk hierbij is:

  • Hoe uit dit zich? Met andere woorden: welke gedrag vertoont de hond?
  • Welke hondentaal zie je: ofwel: hoe voelt de hond zich, wat is zijn motivatie?
  • Reageert je hond dominant naar een eigen (klein) kind? Of naar kinderen op straat?

Dominant gedrag hond naar kind

Bij ‘dominant’ gedrag, is het niet precies duidelijk wat de hond doet, hoe hij zich gedraagt. Voor mij is het belangrijk om te weten hoe dat dominante gedrag naar het kind er precies uitziet. Is dat bijvoorbeeld:

  • Grommen naar het kind?
  • Blaffen naar het kind?
  • Uitvallen naar het kind?
 

Of zie je ander gedrag? Wil je mijn hulp bij het verbeteren van dit gedrag van je hond naar het kind? Neem dan gerust even contact op.

De communicatie van je hond

Ken je hondentaal goed? Dan is het belangrijk om goed te kijken naar wat je hond te vertelt, of om meer kennis op te doen van hondentaal, zodat je je hond goed begrijpt. Een hond kan zich angstig of onzeker voelen, of zeker. Dit is belangrijk om te weten, omdat je hier de juiste training van je hond op afstemt. 

Hond dominant naar (eigen) kind?

Gedraagt je hond zich dominant naar je eigen (klein) kind? Of naar onbekende kinderen? Dat maakt verschil, omdat je hond vaak andere ervaringen heeft opgedaan met eigen kinderen dan met vreemde kinderen. Die verschillende situaties bepalen dus ook de manier waarop je het gedrag van je hond kunt verbeteren:

Gedrag hond verbeteren naar eigen (klein) kind →

Gedrag hond naar kinderen op straat/ tijdens het wandelen →

Je hond beter gedrag aanleren

Gedraagt jouw hond zich onplezierig naar je kind, dan is het goed om met dit gedrag aan de slag te gaan. Onze cursus Hond – (klein) Kind, richt zich op het gedrag van je hond naar je eigen (klein) kind. Wil je aan de slag met het gedrag van je hond naar andere kinderen? Zijn dit kinderen op straat/ tijdens het wandelen of enkel kinderen die op bezoek komen

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen