beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vuurwerktraining hond

  Leer stap-voor-stap je hond minder angst voor vuurwerkgeluiden
  Direct toegang
  Persoonlijke ondersteuning

Angst voor vuurwerk wordt soms met de tijd erger. Je hond kan zelfs gaan generaliseren en vervolgens schrikken van allerlei geluiden. Tegenwoordig beginnen de knallen al ver voor oud & nieuw en gaat het vuurwerk tot lang erna nog door. 

Leer je hond wennen aan vuurwerk

Onderzoek toont aan dat meer dan 90% van de honden na een training van 8 weken een aanzienlijke verbetering lieten zien. Begin dus op tijd!

Honden zijn nogal eens bang voor vuurwerk. Het ‘probleem’ is, dat vuurwerk niet vaak aanwezig is, waardoor je hond er niet als vanzelf aan went. Het probleem is ook, dat als het er dan is, de intensiteit ineens nogal hoog is (31 dec om 0:00 gaan alle remmen los). Om een hond te laten wennen, is training nodig. Een hond die eenmaal (heel) bang is voor vuurwerk, kan door vuurwerktraining beter leren omgaan met vuurwerk(geluiden).

bange hond

Vuurwerktraining zorgt ervoor dat je hond beter leert omgaan met vuurwerk en er dus rond oud & nieuw minder angst voor heeft.

vuurwerktraining hond

Inhoud van de vuurwerktraining

Aan bod komt in deze training:

  • Hoe maken we je hond minder bang voor vuurwerk(geluiden)?
  • Welke training kunnen we opzetten?
  • Stap-voor-stap training opbouw
  • Waar moet je rekening mee houden tijdens en rondom de training?
  • Op welke manier verander je de associatie van jouw hond t.o.v. vuurwerk
  • Hoe weet je dat de training vruchten afwerpt?
  • Voorbereidingen voor oud & nieuw

 

Is je hond in veel verschillende situaties angstig? Dan past de Online Cursus Angst wellicht beter.

Hoe kan ik mee doen?

Wil jij op tijd beginnen met het klaarstomen van je hond voor oud & nieuw, meld je dan hieronder aan voor de vuurwerktraining. 

Tijdens de gehele looptijd (een jaar lang) kan je al je vragen stellen. Je aanmelden voor de besloten Facebook groep is optioneel, als je het leuk vindt om contact te hebben met je mede-cursisten. Wil je me eerst nog een vraag stellen, mail dan naar info@hondentaak.nl

Van wie krijg je les?

Judith Fick werkt als hondentrainer (eerder ook voor KNGF geleidehonden) en als hondengedragstherapeut

Ze is gekwalificeerd Kynologisch Instructeur opgeleid door O&O (Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in Hondenopvoeding en -opleiding) én door Dogvision Kynologisch opleidingscentrum.

Ook is ze gediplomeerd gedragstherapeut voor honden. Geaccrediteerd door SPPD, Platform van professionele diergedragsdeskundigen.

Judith Fick met Reza

Aanmelden

Prijs van €125,- Nu voor €97,- (bedrag is inclusief 21% BTW) voor 1 jaar toegang. Na aanmelden krijg je direct toegang tot alle lessen in de cursus. Klanten reviews

Tante Jois
Tante Jois
Lees verder
"En toen gebeurde het. Ik had n puppy en die werd aangevallen tijdens het wandelen. Het was gebeurd voor ik er erg in had. Mijn eerst zo vrolijke pupper, was van de een op de andere dag bang voor alles! Wat te doen? Met corona kan je nergens terecht, ik wist me geen raad.. Toen kwam ik Hondentaak tegen en heb Judith aangeschreven via de mail. Ik kreeg snel antwoord en uitleg en ben ook vol goede moed begonnen met de cursus Angst. Het lesmateriaal is duidelijk en overzichtelijk met goede handvaten. Ook werd ik toegevoegd aan de FB groep, waar ik veel steun heb gevonden. We zijn nu ongeveer op de helft en ik kan weer wandelen met Odin, hij vind het nog steeds met momenten spannend, maar ik ben zo trots op de stappen die hij al gemaakt heeft! Ik ben dan ook vanplan om, als we deze cursus hebben afgerond, door te gaan met andere cursussen van Hondentaak en heb het ook al aangeraden aan een paar vrienden met honden die nog wat "scherpenrandjes" hebben 😉 . Judith Dankjewel! Ook namens Odin!"
Monique Willemsen
Monique Willemsen
Lees verder
"De online cursussen van Judith (ik volg “angst” en “sociale hond”) zijn echt super. Alles wordt duidelijk, stap-voor-stap uitgelegd, al dan niet aan de hand van video’s. Wat ik vooral fijn vind is dat je bij Judith en medecursisten zoveel steun vind. Het is niet zo van -geld incasseren, hier heb je de cursus, zoek het maar uit. Nee, Judith biedt steun en is altijd bereikbaar voor vragen en oplossingen. De besloten FB-groep met andere cursisten biedt dan weer de hoognodige steun van “lotgenoten”. Het is ook fijn dat je een heel jaar kunt uittrekken voor alles, want gedragsproblemen bij je hond zijn niet altijd één-twee-drie op te lossen. Met andere woorden: deze hondentraining is zeer zeker aan te raden!"
Carolien Moes
Carolien Moes
Lees verder
"Ik adopteerde een schattig maar bang hondje uit Griekenland. Toen het na een paar weken nog steeds niet beter ging en na vele ongevraagde tips op straat van andere honden eigenaren (iedereen lijkt ineens deskundig) werd het tijd om echt deskundig devies en begeleiding te krijgen. Het was duidelijk, ik liep vast en zwaar gefrustreerd. Via een andere honden eigenaar van een bang hondje kreeg ik het advies om met Judith aan de slag te gaan. In 1e instantie dacht ik (heel naïef) dat Judith het wel even zou oplossen voor mij. Ik kreeg deskundig advies en handvatten hoe ik verder kon, een spiegel voor hoe anders ik er zelf in moest gaan staan. Wat ik ook als erg prettig heb ervaren dat ik nooit het woord “fout” heb gehoord, wel “probeer het eens anders”. Een positieve insteek. Het gaat ondertussen een heel stuk beter met mijn klein Griekse heldin Pepper. Drukke spits op straat vind ze nog steeds niets, maar geen gebibber meer. In de ochtend en avond lopen wij een uur en is het een zorgeloos hondje. Ik denk niet dat ik het gered had zonder de adviezen en steun van Judith."
Vorige
Volgende

Veelgestelde vragen

Ja. Een hond is, net als een mens, nooit te oud om te leren. Ingesleten gewoonten zullen wat tijd nodig hebben om te veranderen.

De online cursussen zijn te volgen in je eigen tijd, op het moment dat het jou goed uitkomt! Je bent dus niet gebonden aan dagen en tijden.

De eigenaar van Hondentaak heet Judith Fick en je kunt meer lezen over haar op deze pagina: Over Judith.

Volg je een online cursus, dan kan je aanvullend voor datzelfde gedrag gebruik maken van privé begeleiding.

Privé begeleiding is over het algemeen alleen beschikbaar voor cursisten die al een online cursus volgen. Soms is er extra beschikbaarheid. Houd mijn Facebook pagina in de gaten, of neem even contact op: info@hondentaak.nl

Jazeker, je hebt Facebook niet nodig voor het volgen van een cursus.

Als je het leuk vindt om je ervaringen te delen met mede cursisten, te lezen wat hen bezig houdt en ook aan hen je vragen te stellen, dan is het leuk je aan te melden voor de besloten Facebook groep (mag ook met een nep-account waarbij je bijv een andere naam gebruikt, als je dat wilt).

Inloggen en volgen van de online cursus, doe je in de online leeromgeving: HondentaakOnline.nl

Ja dat kan. Vraag een bel-afspraak aan op de contact pagina.

Volg je een online cursus, dan zijn er meerdere mogelijkheden voor persoonlijke hulp. Je kunt gratis al je vragen mailen of stellen in de Facebook groep als je een cursus volgt.

Wil je graag telefonische 1-op-1 hulp over het onderwerp waarvoor je de cursus volgt? Dan kan je je aanmelden voor hulp-op-afstand.

Vind je het leuk om maandelijks met een klein groepje cursisten onze online sessie bij te wonen? Meld je dan aan voor Hondentaak select .