beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Hondentaak - Judith Fick

Online Hondentraining

Stapsgewijze diervriendelijke aanpak, een jaar toegang en al je vragen stellen

“Niet twijfelen over een online cursus” Lees hier de ervaring van Mirjam → 

De cursussen hieronder zijn gericht op het veranderen en verbeteren van het gedrag van je hond. Onderaan deze pagina vind je ook 2 cursussen die vooral gericht zijn op ‘leuke-dingen-doen’ met je hond.

Gedragsverbeterende hondencursussen

Deze cursussen richten zich op het verbeteren van gedrag en worden dus (doorgaans) ook vergoed door de verzekering als gedragstherapie. Twijfel je welke cursus geschikt voor je is, of heb je een vraag, neem dan gerust even contact op.

Pup en puber

Deze cursussen zijn gericht op de leeftijdsfase en de bijbehorende uitdagingen die daar vaak mee gepaard gaan.

Leuke dingen doen met je hond

‘Gewoon leuk samenwerken’ met je hond is zeer waardevol. Naast dat het gewoon leuk is, zorgt het ook voor een goede band met je hond en jullie leren elkaar steeds beter begrijpen.

Hondentaak biedt op dat vlak 2 cursussen, namelijk: Hersenwerk & Oefeningen.  

Wat houdt een online cursus in?

Een online hondentraining is een cursus via internet. Een dergelijke cursus volg je dus online. Dat kan vanuit elke locatie, via de leeromgeving van Hondentaak Online, je hebt alleen internet nodig. Na aanmelding voor een cursus, ontvang je toegang tot deze leeromgeving.

  • Je krijgt les van Judith Fick, ervaren & gekwalificeerde instructeur én gedragstherapeut, ook gewerkt voor KNGF geleidehonden 
  • Volg de lessen wanneer jij wil
  • Tijdens het volgen van je cursus kan je al je vragen stellen


Elke cursus bestaat uit tekst en videos en helpt je bij de juiste opbouw en praktijkoefeningen. Je hoeft geen ervaring te hebben met hondentraining of technisch handig te zijn op de computer. Als er iets niets lukt, kan ik je altijd helpen.

Vragen stellen tijdens het volgen van je cursus

In elke cursus wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde ‘positieve’ trainingsmethode, volgens de nieuwste inzichten op het gebied van hondentraining. Judith Fick is gediplomeerd Kynologisch Instructeur, ofwel hondentrainer, én gediplomeerd en geaccrediteerd hondengedragstherapeut. Je leert in een online cursus niet alleen oefeningen, maar ook je hond (beter) begrijpen en het gedrag van je hond beïnvloeden. De lessen zijn Nederlandstalig. In de besloten Facebook groep vind je je mede cursisten, waar je terecht kunt voor support en vragen onderling. Je vragen kan je ook ten allen tijde stellen aan Judith zelf. Je kunt een vlotte reactie verwachten. 

“Heel veel geleerd hier” Lees hier de review van Amanda →

Heb je een vraag?

Kijk bij de veelgestelde vragen, of neem even contact op info@hondentaak.nl

Veelgestelde vragen

Ja. Een hond is, net als een mens, nooit te oud om te leren. Ingesleten gewoonten zullen wat tijd nodig hebben om te veranderen.

De online cursussen zijn te volgen in je eigen tijd, op het moment dat het jou goed uitkomt! Je bent dus niet gebonden aan dagen en tijden.

Het is afhankelijk van het gewicht van je hond welke maat je kiest. Daarnaast is het afhankelijk van je persoonlijke voorkeur welke kleur je kiest en of je 1 of 2 haken wilt.

Op deze pagina lees je welke riem voor welke hond geschikt is: 3-meter lijn.

De eigenaar van Hondentaak heet Judith Fick en je kunt meer lezen over haar op deze pagina: Over Judith.

Volg je een online cursus, dan kan je aanvullend voor datzelfde gedrag gebruik maken van privé begeleiding.

Privé begeleiding is over het algemeen alleen beschikbaar voor cursisten die al een online cursus volgen. Neem gerust contact op: info@hondentaak.nl

Jazeker, je hebt Facebook niet nodig voor het volgen van een cursus.

Als je het leuk vindt om je ervaringen te delen met mede cursisten, te lezen wat hen bezig houdt en ook aan hen je vragen te stellen, dan is het leuk je aan te melden voor de besloten Facebook groep (mag ook met een nep-account waarbij je bijv een andere naam gebruikt, als je dat wilt).

Inloggen en volgen van de online cursus, doe je in de online leeromgeving: HondentaakOnline.nl

Ja dat kan. Vraag een bel-afspraak aan op de contact pagina.

Volg je een online cursus, dan zijn er meerdere mogelijkheden voor persoonlijke hulp. Je kunt gratis al je vragen mailen of stellen in de Facebook groep als je een cursus volgt.

Wil je graag telefonische 1-op-1 hulp over het onderwerp waarvoor je de cursus volgt? Dan kan je je aanmelden voor hulp-op-afstand.

Vind je het leuk om maandelijks met een klein groepje cursisten onze online sessie bij te wonen? Meld je dan aan voor Hondentaak select .

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende