Judith Fick Hondentaak

Over Judith

Ik, Judith Fick, ben 41 jaar oud en geboren in de buurt van Deventer, in 2012 verhuisd naar Wassenaar. Zelf heb ik twee herplaatsers en in 2015 heb ik Hondentaak opgericht. Ik richt me vooral op het geven van privé lessen en online cursussen.

Bij DOA, het grootste dierenasiel van Nederland, heb ik gedragstesten met asielhonden uitgevoerd. Bij KNGF Geleidehonden ben ik als actief geweest als instructeur voor de pups/ jonge honden. 

Ik ben als hondengedragstherapeute aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden (NVGH). Geaccrediteerd door de SPPD (stichting Platform Professionele Diergedragsdeskundigen). 

Resultaat op de lange termijn

We trainen op een positieve manier met oog op resultaat voor de lange termijn. Belangrijker dan uitmuntende gehoorzaamheid, vind ik de manier waarop een hond met zijn omgeving omgaat. De juiste interactie met andere honden en mensen vind ik interessant. Ik waardeer het als de hond leert om zelf de juiste beslissingen te nemen.


  fa-user  Achtergrond

In 2013 heb ik een Spaanse hond geadopteerd, Reza. Doordat ik meer wilde leren over haar gedrag en hoe ik dat kon beïnvloeden, ben ik cursussen en opleidingen gaan volgen. Bij zowel O&O (Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in Hondenopvoeding en -opleiding) als bij Dogvision Kynologisch opleidingscentrum, ben ik afgestudeerd Kynologisch Instructeur. In 2017 heb ik nog een Spaanse hond geadopteerd, Puk. Ik ben gediplomeerd Honden Gedragstherapeut via Dogvision. Ik ben sinds heel wat jaren werkzaam als hondentrainer, heb voor KNGF geleidehonden gewerkt en vanuit mijn eigen bedrijf. Daarnaast houd ik me zo nu en dan bezig met gedragstesten bij honden, o.a. voor de Leonberger rasvereniging.

  fa-child  Visie Judith Fick

Ik werk met een positieve opvoeding/ training, maar ben ook voorstander van een duidelijke communicatie naar de hond. Hierbij horen ook regels en grenzen. Ik geloof dat een hond alle vrijheid verdient, zolang hij daar goed mee om kan gaan. Het is onze taak om tegemoet te komen aan de behoeften van het dier.

Omdat het creëren van gedragsveranderingen vaardigheden vereist van de hond én eigenaar, kost dit tijd en moeite. Immers, alleen met oefening en herhaling worden nieuwe vaardigheden gewoonten. Nazorg is dus een standaard onderdeel van mijn pakket.

  fa-comments  Samenwerking

Als wij gaan samenwerken, vind ik het belangrijk dat we er samen voor gaan. Ik vraag door totdat ik een totaalplaatje van de hond heb, zodat ik je optimaal kan adviseren. Ik werk graag met eigenaren die bereid zijn om te investeren in hun hond en begrip hebben voor het welzijn van hun dier.

Zie je een samenwerking zitten, dan kom ik graag met je in contact.

Contact opnemen