beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hondentrainer

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Een hondentrainer wordt ook ‘kynologisch instructeur’ genoemd. Een moderne hondentrainer, heeft kennis van (op de wetenschap gebaseerde) hondentaal en -leerprincipes. 

Hondentrainer of gedragstherapeut?

Veel gedragstherapeuten zijn begonnen met een opleiding tot hondentrainer. Een hondentrainer die heeft doorgeleerd en ook gedragstherapeut voor honden is, heeft meer kennis over het beïnvloeden van gedrag van de hond. Let op: want beide beroepen zijn niet beschermd. Omdat het geen beschermde titels zijn, kan iedereen zich een hondentrainer of -gedragstherapeut noemen. Let dus goed op met wie je in zee gaat, of van wie je advies aanneemt. Verkeerd advies kan gedrag verslechteren in plaats van verbeteren. 

Een goede hondentrainer 

Natuurlijk is het ook een kwestie van voorkeur van welke hondentrainer jij graag les krijgt. Toch kan je wel bepalen welke hondentrainer in essentie een goed idee is om je advies bij in te winnen. Ga na of iemand gedegen kennis heeft. ‘Dertig jaar honden gehad’ is geen goed criterium, het zegt namelijk niets over de manier van trainen van iemand. Vroeger werd op een manier getraind waarbij de focus erg lag op het corrigeren van ongewenst gedrag. Inmiddels weten we dat honden beter leren door middel van beloningsgerichte training. En dat is echt iets anders dan koekjes geven. Bij een beloningsgerichte training kijken we naar de motivatie van de hond en die gebruiken we in onze training.

Wil je meer leren over deze leerprincipes? Volg de workshop Gedrag beïnvloeden →

Wordt er helemaal niet gekeken naar de motivatie van de hond, of wordt er gebruik gemaakt van sliplijntjes hoog in de nek van de hond? Zoek je advies dan ergens anders. Het is belangrijk dat je als hondeneigenaar meer leert over het gedrag van je hond en dat er wordt uitgelegd waarom je hond doet wat hij doet. Zo leer je je hond goed kennen en ontwikkel je een goede band met je hond. 

Je hond trainen

De informatie die een hondentrainer je geeft, is altijd bedoeld ter informatie voor de hondeneigenaar en niet voor de hond. Als eigenaar breng je de juiste informatie over op je hond en zo leer je je hond nieuw of ander gedrag:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen