beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond gromt naar mensen op straat

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Waarom gromt je hond naar mensen op straat? Vaak wordt grommen gezien als ongewenst gedrag. Dat is begrijpelijk, maar grommen is ook gewoon hondencommunicatie. Wat vertelt jouw hond je door te grommen naar mensen op straat?

Waarom gromt mijn hond naar mensen op straat?

Grommen is een manier van de hond om aan te geven dat hij zich onprettig of bedreigd voelt. Het is tevens een manier van de hond om te waarschuwen: ‘als je dichterbij komt, kan ik bijten’. Neem grommen dus serieus! Niet elke hond zal daadwerkelijk bijten, maar de kans is zeker aanwezig. 

Hond gromt naar vreemde mensen

Vaak zijn het vreemde mensen waarnaar je hond gromt. Bekende mensen worden vaak anders begroet. Dat zegt eigenlijk al dat je hond deze vreemde mensen dus wantrouwt. Bij bekende mensen gromt hij immers niet. Wat niet vaak als dundanig wordt herkent, is dat grommen in veel gevallen niets anders is dan een angst voor vreemde mensen

Aankondigende signalen

Vaak laat de hond op andere manieren al zien dat hij mensen spannend vindt. Deze signalen worden niet altijd opgepikt. Een geoefend oog van een hondeneigenaar ziet deze signalen wel en daarmee kan voorkomen worden dat de hond gromt naar mensen op straat. Vraag hier gratis meer informatie aan om deze aankondigende signalen te leren herkennen

Wat moet ik doen als mijn hond gromt?

Je eerste neiging zal misschien zijn je hond te berispen voor het grommen? Bedenk je dan goed dat je hond gromt om aan te geven dat hij de situatie moeilijk vindt. Hem daarvoor straffen is toch niet logisch? Wat je dus beter kunt doen in dit geval:

  • Kijk waarom je hond gromt
  • Pas de situatie aan zodat deze voor je hond prettiger wordt
  • Volg een training om je hond te leren beter met de situatie om te gaan in de toekomst

Heb je een vraag over het gedrag of de training van je hond? Mail naar info@hondentaak.nl

Aan de slag met een cursus om dit gedrag van jouw hond gericht op mensen, te verbeteren? De cursus Sociale Hond helpt je hierbij, stapsgewijs met dit gedrag aan de slag te gaan op de juiste manier:

Je hond grommen afleren →
Hond gromt naar bezoek →

Je hond gewenst gedrag naar vreemde mensen aanleren?

De cursus Sociale Hond helpt je stap-voor-stap je hond beter gedrag in aanwezigheid van vreemde mensen:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen

redirectie

Redirectie

Redirectie, dit heeft te maken met een hond die in stressvolle situaties bijvoorbeeld hapt in zijn riem of eigenaar. De

Lees verder >>