beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond blaft bij elk geluid

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Als je hond blaft bij elk geluid, dan is dit voor jou vermoeiend, maar zeker ook voor je hond. Wat kan je hieraan doen?

De juiste balans 

Een hond kan blaffen in reactie op geluiden om verschillende redenen, zoals:

  • Waaks
  • Stress
  • Verveling
 

Sommige honden(rassen) blaffen sneller dan anderen en sommige honden(rassen) hebben meer territoriale of waakse eigenschappen. Misschien heb je het idee dat je het gedrag van je hond in dat geval niet kunt sturen, maar dat is niet waar.

Mijn hond blaft vanuit de tuin →

Ook honden die meer geneigd zijn om te blaffen in reactie op geluid, zoals de deurbel, kan je trainen om ander – beter – gedrag te vertonen.

Blaffen naar de deurbel afleren →

Een andere reden van blaffen kan zijn: stress. Bijvoorbeeld als de hond veel geprikkeld raakt en rusteloos is. Dit kan komen door dingen die je hond spannend vindt. Ook verveling kan leiden tot veel blaf gedrag bij geluiden. De hond staat de hele tijd ‘aan’ en gaat zichzelf als het ware vermaken. 

Oefenen met geluiden

Reageert je hond op geluiden, dan kan je twee dingen doen. De geluiden beperken of zorgen dat je hond ze niet hoort, of oefenen met de geluiden. Een muziekje aan in huis kan voorkomen dat je hond alle geluidjes hoort. Maar met geluiden waar je hond op reageert zoals de deurbel, of geluiden als onweer en vuurwerk, kan je goed oefenen om je hond een rustige reactie aan te leren.

Oefenen met vuurwerk geluiden om angst voor harde geluiden af te leren →

Een training voor harde geluiden bestaat uit een gecontroleerde oefensituatie waarin de hond langzaam went aan de geluiden, zodat hij er minder op gaat reageren. Zeer geschikt voor honden die erg angstig zijn voor harde geluiden. 

Hond blaft bij elk geluid afleren

Je hond leren wennen aan geluiden, is een combinatie van de juiste balans vinden, goed gedrag aanleren, oefenen in situaties met geluiden en weten hoe je je hond beter gedrag aanleert in combinatie met deze geluiden. 

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen