beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hond blaffen afleren

  Diervriendelijke aanpak

  Neem gerust contact op

van 80 reviews
Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Je hond blaffen afleren vraagt in eerste instantie om een helder beeld van de situatie en wat er aan de hand is: waarom blaft je hond? Honden kunnen blaffen in veel verschillende situaties en om veel verschillende redenen.

Hoe voorkom je dat je hond blaft?

Meer controle over het gedrag van je hond? Vraag GRATIS deze mini cursus aan (je wordt automatisch nieuwsbrief abonnee, maar kunt je te allen tijde eenvoudig afmelden)

Blaft je hond tijdens het wandelen naar andere honden en voorbijgangers, lees dan hier verder:

Als je hond blaft tijdens het wandelen →

Kan je een hond blaffen afleren?

De wijze waarop je je hond het blaffen afleert, hangt samen met een duidelijk beeld van de situatie. Zoals hierboven vermeld. Heb je deze situatie helder, dan kan je je verdiepen in de oplossing. Die zal afhankelijk van de situatie bestaan uit (een combinatie van):

  • Aanleren van ander (rustig) gedrag in bepaalde situaties of in aanwezigheid van bepaalde invloeden.
  • Stoppen en voorkomen van succes van het blafgedrag van je hond, mits jij een oorzaak bent van het blafgedrag.
  • Aanpassen van de situatie zodat je hond geen reden meer heeft om te blaffen.
  • Je hond leren om beter met bepaalde situaties en invloeden om te kunnen gaan.
  • Voorzien in de (basis) behoeften van je hond en inspelen op zijn motivatie om gewenst gedrag aan te leren.
 

Duidelijkheid en een consequent handelen zal er uiteindelijk voor zorgen dat het gedrag van je hond verandert en dat daarmee het blaffen minder wordt of stopt.

1. Hond blaffen afleren alleen thuis

Heeft je hond geleerd om alleen te zijn? Hoe gedraagt hij zich verder als hij alleen thuis is? Dit kan je eenvoudig onderzoeken door je hond eens te filmen als je weg bent. Het kan namelijk zijn dat je hond zich niet veilig voelt als hij alleen (thuis) is. Het blaffen kan dan voor je hond een manier zijn om dat duidelijk te maken. Ga aan de slag met de situatie en leer je hond om ontspannen alleen thuis te blijven.

Heeft je hond last van verlatingsangst? Dan zal je met de verlatingsangst aan de slag moeten om te zorgen dat je hond stopt met blaffen.

2. Hond blaffen in de tuin afleren 

Veel hondeneigenaren hebben zomers te kampen met deze uitdaging: allerlei prikkels in de tuin, zoals geluiden, vogels, katten, etc. waar de hond naar blaft.

Met dit gedrag aan de slag? De cursus Blaffen in de tuin helpt je verder. 

3. Hond blaffen afleren bij bezoek

Veel honden blaffen zodra de deurbel gaat of bezoek zich op een andere manier aandient. Blaft je hond naar bezoek, lees dan hier de tips voor het ontvangen van bezoek. Blaft je hond buitenshuis ook naar (vreemde) mensen? Lees dan meer over: hond blaft naar mensen

4. Wat als je hond blaft naar andere honden?

Het komt ontzettend vaak voor dat honden blaffen naar andere honden. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Blaft je hond naar andere honden tijdens het wandelen of vanuit de tuin

 

Blaffen afleren?

Wil je het blaffen afleren? Kijk naar de situatie waarin je hond blaft en ga met dit gedrag aan de slag:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen