Hond deurbel

Hoe reageert jouw hond op de deurbel? Veel honden blaffen in reactie op de deurbel, omdat:

  • Vanuit territoriaal gedrag kan de hond in huis feller reageren
  • De hond vindt vreemde mensen spannend
  • De verwachting van bezoek 

  Een hond die blaft omdat de postbode komt, heeft elke keer succes met zijn gedrag. Hij jaagt de postbode met succes weg. Dat die postbode dat toch al van plan was, weet je hond natuurlijk niet. 

  Hond blaft bij aanbellen

  Blaft je hond als de deurbel gaat, dan komt dat doordat je hond de relatie heeft gelegd. Deurbel = iemand aan de deur. Deurbel = opwinding. Deurbel = bezoek. Die deurbel heeft een betekenis gekregen. Dat is ook de reden dat veel honden alleen blaffen bij het geluid van de deurbel die ze gewend zijn en niet wanneer er een 'onbekende' deurbel klinkt. De deurbel is de aankondiging geworden van een gebeurtenis. Je hond blaft vanwege de verwachting.

  Hond deurbel afleren

  In de Online Cursus Bezoek leer je ook je hond ongevoelig maken voor aankondigende signalen, zoals de deurbel.

  Hond deurbel

  Sommige honden reageren op diverse andere aankondigende signalen, zoals het tuinhekje, de poort naar de tuin, auto's die parkeren voor het huis, krakend grind etc. Die signalen maken de hond vaak onrustig en kunnen leiden tot blaffen. 

  Ondertussen is het belangrijk dat je de hond ander gedrag leert. Uiteindelijk ga je de signalen combineren met het nieuwe gedrag. Na een periode van oefenen zal je hond minder heftig reageren op signalen zoals de deurbel.

  << Waarom blaft een hond? >>
  << Tips voor het ontvangen van bezoek >>
  << Je hond blaffen bij aanbellen/ deurbel afleren >>

  Heb je een vraag? Mail gerust naar info@hondentaak.nl