beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond deurbel

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Hoe reageert jouw hond op de deurbel? Veel honden blaffen in reactie op de deurbel, omdat:

  • Vanuit territoriaal gedrag kan de hond in huis feller reageren
  • De hond vindt vreemde mensen spannend
  • De verwachting van bezoek 
 

Een hond die blaft omdat de postbode komt, heeft elke keer succes met zijn gedrag. Hij jaagt de postbode met succes weg. Dat die postbode dat toch al van plan was, weet je hond natuurlijk niet. 

Hond blaft bij aanbellen

Blaft je hond als de deurbel gaat, dan komt dat doordat je hond de relatie heeft gelegd. Deurbel = iemand aan de deur. Deurbel = opwinding. Deurbel = bezoek. Die deurbel heeft een betekenis gekregen. Dat is ook de reden dat veel honden alleen blaffen bij het geluid van de deurbel die ze gewend zijn en niet wanneer er een ‘onbekende’ deurbel klinkt. De deurbel is de aankondiging geworden van een gebeurtenis. Je hond blaft vanwege de verwachting.

Hond deurbel afleren

In de Online Cursus Bezoek leer je ook je hond ongevoelig maken voor aankondigende signalen, zoals de deurbel.

Sommige honden reageren op diverse andere aankondigende signalen, zoals het tuinhekje, de poort naar de tuin, auto’s die parkeren voor het huis, krakend grind etc. Die signalen maken de hond vaak onrustig en kunnen leiden tot blaffen. 

Ondertussen is het belangrijk dat je de hond ander gedrag leert. Uiteindelijk ga je de signalen combineren met het nieuwe gedrag. Na een periode van oefenen zal je hond minder heftig reageren op signalen zoals de deurbel.

Je hond blaffen in reactie op de deurbel, afleren

De cursus Bezoek helpt je met de juiste training voor het afleren van blaffen in reactie op de deurbel, tot het ontvangen van bezoek:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen