beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Band met je hond

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Band met je hond

Een goede band met je hond is plezierig en geeft rust en vertrouwen voor jou én voor je hond. Hoe werk je aan een goede onderlinge relatie met je hond?

Op welke manier krijg je nou zo’n goede band? 

  1. Wederzijds vertrouwen
  2. Respect voor elkaar
  3. Duidelijke communicatie
  4. Leuke dingen doen samen
 

Vertrouwen

Dat vertrouwen bestaat vooral uit: niet over elkaars grenzen gaan. Jij verwacht van je hond dat hij je niet bijt, jouw hond verwacht ook van jou voorspelbaar en duidelijk gedrag. Je hond plagen kan bijvoorbeeld leiden tot verwarring en spanning. Ook dingen doen die je hond onplezierig vindt, kunnen leiden tot spanningen. Wil je je hond iets aan- of afleren, kies dan liever voor belonen dan voor straffen.

Respect

Respect voor de wensen van je hond, klinkt misschien wat zweverig, maar is dat allerminst. Houd rekening met wat je hond zijn voorkeuren zijn. Je hond vindt het prettig als er rekening met hem gehouden wordt, net zoals wij mensen dat voor onszelf prettig vinden. Als jullie een goede band hebben, zal je ook zien dat je hond zo nu en dan uit zichzelf contact maakt, door bijvoorbeeld ‘in te checken’ tijdens de wandeling, zoals je in deze video op Instagram kunt zien.

Communicatie

Leer communiceren met je hond. Honden leren op een vergelijkbare manier als mensen. Vind je het lastig om je hond iets te leren of heb je te maken met ongewenst gedrag van je hond, zoek dan gerust hulp. Soms kan je door middel van een simpele tip verder geholpen worden en voorkom je daarmee veel gedoe. Op ons YouTube kanaal vind je een aantal video’s over de hondentaal.

Leuke dingen doen

Heb het vooral leuk samen. Dat is de basis van elke relatie. Als je het niet leuk hebt samen, wat doe je dan bij elkaar? Doe dingen die jullie beide leuk vinden. Door samen iets te ondernemen, groeien jullie naar elkaar toe en wordt de band sterker. Dit werkt met mensen zo, maar zeker ook met honden. Hier lees je meer over samen leuke dingen doen en het bezighouden van je hond

Je hond oefeningen aanleren

Een uitstekende manier om met je hond een goede band op te bouwen, is het aanleren van oefeningen. Jullie leren op die manier goed communiceren met elkaar en het is ook gewoon heel leuk:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen