beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Voerpuzzel hond

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Vermaak jij je hond weleens met een voerpuzzel? Het is een goed middel om je hond bezig te houden. In de natuur zou je hond een groot deel van de dag bezig zijn met het zoeken naar voedsel. In onze Westerse wereld, krijgen de meeste honden hun voer gewoon aangereikt in een bak en hoeven het alleen maar op te eten. Dat is eigenlijk zonde. 

Gebruik het voer om je hond te vermaken

Eten moet je hond toch, dan kan je hem er maar beter een beetje mee aan het werk zetten. Zielig dat je hond zijn best moet doen voor zijn eten? Integendeel, veel honden vinden dit heel leuk vermaak. 

Bekijk een filmpje van hoe je een voerpuzzel gebruikt. Dit is de voerpuzzel uit dit filmpje. 

Is jouw hond geen goede eter? Raar, maar waar: sommige honden eten zelfs beter als ze aan de slag moeten voor hun eten met zoekspelletjes, voerpuzzels e.d. 

Voerpuzzels en andere bezigheden 

Voerpuzzels zijn niet de enige manier om het eten van je hond functioneel te gebruiken. Je kunt het voer van je hond bijvoorbeeld ook functioneel gebruiken in combinatie met:

 

Je hond bezighouden voorkomt verveling en ongewenst gedrag. Andere manieren om je hond bezig te houden

Het voer van je hond kan je ook gebruiken tijdens training, kijk hier voor meer informatie over beloningsgericht trainen.

Hersenwerk voerpuzzels

Samen met je hond voerpuzzels oplossen en daarbij ook rust en impulscontrole oefenen? Hersenwerk is ook een soort voerpuzzel, met allerlei opties om samen met je hond te ‘puzzelen’. Hierbij ga je je hond steeds meer leren wachten én moeilijkere puzzels leren oplossen. Stapsgewijs aan de slag met puzzelen met je hond:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen