beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hond aanleren om te negeren

  Diervriendelijke aanpak

  Neem gerust contact op

van 80 reviews
Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Is je hond snel afgeleid tijdens de wandeling en reageert hij op andere honden, mensen, fietsers, paarden, katten, kinderen, auto’s, etc.? De oplossing? Leer je hond negeren. 

Waarom moet mijn hond leren om te negeren?

Als pup moet je hond vooral leren wennen aan zijn omgeving, we noemen dit ook wel socialiseren. Tijdens dit proces leer je je hond dat hij nergens bang voor hoeft te zijn. Als de socialisatie goed gelukt is, is het ook handig om je hond te leren ‘dingen met rust te laten’, ofwel: te negeren. Je hond moet ook leren dat hij niet overal iets mee hoeft. Kan je hond tijdens de wandelingen dingen ook negeren? Dan wandelt dat een stuk rustiger.

Ook als je hond angstig, aanvallend of (voor jou) ongewenst op andere honden of mensen reageert, is het aanleren om die dingen te kunnen negeren (met rust te laten), heel handig.

Hoe leer je je hond op een leuke manier om mensen en honden tijdens de wandeling te negeren (met rust te laten)?

Het doel van leren negeren, is dat je hond gewoon doorloopt op het moment dat hij een andere hond, persoon kind of iets dergelijks ziet. Dat betekent niet dat je je hond nooit met andere honden kunt laten spelen, of dat je hond (als hij dat prettig vindt) nooit geaaid mag worden door voorbijgangers. Maar wel dat je hond anderen, op momenten dat dat beter is, met rust kan laten en rustig kan passeren. 

Met je hond aan de slag om te leren negeren

Direct starten met een leuke training om je hond te leren negeren? 

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen

hondentraining

Hondentraining

Hondentraining bestaat in heel veel vormen. Er bestaan zelfs verschillende methodes. Moet je met je hond hondentraining doen? Waarom wel

Lees verder >>