beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond leren vreemde mensen te negeren

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Hond leren mensen negeren, hoe doe je dat? 

Gedrag naar vreemde mensen

Hoe reageert jouw hond op vreemde mensen? Is dit gedrag voor jou gewenst? Zo ja: dan kan jouw hond omgaan met een bepaalde mate van vrijheid.

Is het gedrag van jouw hond naar mensen voor jou ongewenst? Dan is het belangrijk dat je dit gedrag in goede banen leidt en je hond sturing geeft.

Mijn hond is bang voor mensen → 

Uiteraard hoeft jouw hond niet met alle mensen ‘vrienden’ te zijn. Dat past niet bij elke hond. Het gaat erom hoe jouw hond zich gedraagt en welke keuzes je hond maakt in zijn gedrag. 

Ook een hond die alle mensen leuk vindt, kan zich op een manier gedragen die voor jou ongewenst is. Bijvoorbeeld erop af rennen, opspringen etc. 

Je hond leren om vreemde mensen te negeren

Een hond hoeft dus geen contact te maken met alle voorbijgangers tijdens je wandeling, bij voorkeur waarschijnlijk zelfs niet. Maar hoe zorg je er dan voor dat het gedrag dat jij ongewenst gedrag vindt, verandert in gedrag dat voor jou wél gewenst is. Het begint met inzicht in het gedrag, begrijpen waarom je hond doet wat hij doet. Dit zal je meer begrip geven enerzijds. Het leert je ook goed kijken naar de ontwikkeling van het gedrag van je hond. Hoe zie je dat er ongewenst gedrag ontstaat in een bepaalde situatie en hoe kan je dát gedrag op tijd voorkomen? Wil je je hond leren negeren, dan is het belangrijk dat je de ontwikkeling van het gedrag gaat herkennen. Om gedrag om te buigen, zul je oud (ongewenst) gedrag moeten voorkomen. Vervolgens leer je ander gedrag aan, waar je wél blij mee bent. Dat gewenste gedrag ga je vervolgens integreren in de situatie, wederom stap-voor-stap.

Het resultaat is: jouw hond heeft geleerd om vreemde mensen te negeren.

Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, want deze wens van de verandering van gedrag is niet ineens werkelijkheid. Het veranderen van gedrag van iedere hond, vraagt om training en consequente reacties op het gedrag van je hond. Het veranderen van gedrag kost dus moeite en inzet. Maar als je ervoor wilt gaan, dan zijn er mogelijkheden! 

Je hond leren om (vreemde) mensen te negeren? De cursus Sociale Hond helpt je hier stap-voor-stap bij:

Je hond leren andere honden negeren? →
Lees hier tips over het ontvangen van bezoek →

Gedegen plan voor training

Je hond leren om vreemde mensen te negeren, de cursus Sociale Hond helpt je verder:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen