beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond puber blaffen en bijten

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Puber honden kunnen, net als mensen pubers, best lastig gedrag vertonen. Dat uit zich bijvoorbeeld in blaffen en bijten en ‘de discussie aangaan’. Jij zegt dat iets niet mag en dat resulteert alleen maar in meer blaffen en bijten. Wat te doen?

Hond pubertijd gedrag 

Puber gedrag bestaat bij een hond vaak uit provocerend gedrag. Jou uitdagen en uit je tent lokken. Je hond gaat er tegenin als je terechtwijst. In de lijn bijten tijdens het wandelen, tegen je aan springen, in je mouw bijten, etc. Dit kan flink frustrerend zijn en je aanzetten tot het aangaan van de discussie met je hond. Maar laat je niet uit de tent lokken of verleiden om uit je slof te schieten, want daar wordt het niet beter van. 

Hond puber blaffen en bijten, wat te doen?

Het is belangrijk om je eigen rust te bewaren. Niet mee te gaan in het blaffen en bijten, je niet laten verleiden om daar tegenin te gaan. Dat levert alleen maar meer strijd op die soms zelfs ontaard in agressie. Dat is niet de juiste ontwikkeling. Herken je jezelf en je hond hierin? Ik help je graag verder om op de juiste manier met je hond aan de slag te gaan:

Aan de slag met je hond puber gedrag

Je hebt een slimmer plan nodig. Weet hoe je het gedrag van je hond op de juiste manier beïnvloedt, de rust bewaart en zijn gedrag de goede richting op stuurt. Doordat je zelf een plan hebt en precies weet wat je te doen staat, geeft dat rust en zelfvertrouwen. Daar heeft je hond alleen maar baat bij. Het gedrag van je puber beïnvloeden met een slimme en (voor je hond) duidelijke aanpak. Zonder correcties en discussies. 

Wat te doen aan het puber gedrag van mijn hond?

De pubertijd is een fase, dit gedrag zal dus met de tijd rustiger worden, maar je hond kan in de tussentijd wel slechte leerervaringen opdoen. Bijvoorbeeld doordat hij leert om zijn zin te krijgen door middel van bepaald (voor jou ongewenst) gedrag. De juiste sturing van het gedrag van je puber hond is dus zeker wel belangrijk:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen