je hond laten trainen

Je hond in training – bij Hondentaak Wassenaar

Je hond laten trainen

In sommige landen een bekend fenomeen, in Nederland niet zo gewoon: je hond laten trainen door een professional.

1-op-1 gerichte training voor jouw hond

 We maken op voorhand kennis en bespreken je wensen. Ik haal je hond thuis op, neem hem mee voor training en breng hem weer thuis. Ik pas de locatie aan op de trainingsdoeleinden. Dit kan dus gewoon in de buurt bij huis zijn, maar ook een plek waar ik naar toe rijd. Ik train altijd 1-op-1 en kijk wat de hond nodig heeft, mijn eigen honden kunnen desgewenst onderdeel zijn van de training. 

Ik heb ervaring met diverse rassen en zo'n beetje alle gedragingen. Neem gerust contact op als je er meer over wilt weten. 

Wanneer je hondentraining uitbesteden?

  • als je er zelf geen tijd voor hebt
  • wanneer je twijfelt aan de juiste aanpak
  • de eigen training is tot dusver niet succesvol geweest
  • lichamelijk ongemak of een andere reden waardoor je zelf (tijdelijk) niet in staat bent je hond te trainen

Ik heb dergelijke trajecten eerder gedaan, naar tevredenheid van de eigenaren.

Bijv met Bordercollie kruizing Grace. In een situatie waarbij de problematiek van de hond de eigenaren boven de pet was gegroeid. Het gedrag was daar steeds erger geworden en zij hadden niet de mogelijkheden en de tijd om het gedrag om te buigen. 

En bijv met Terriër Taffy, van senioren die graag een eerste gedragsverbeterde training van de hond uit handen gaven, vanwege beperkte middelen en mobiliteit. 

je hond laten trainen

Investering om je hond te laten trainen door een professional

Over het algemeen is het belangrijk dat ik de hond op regelmatige basis train en dat er in de tussentijd op een afgesproken manier met het gedrag van de hond wordt omgegaan, we bespreken dit tijdens de kennismaking en gedurende het traject. Wat betreft frequentie en looptijd: meestal betekent dit dat de hond gedurende meerdere weken en soms maanden bijna dagelijks door mij getraind wordt. Gedrag verandert alleen blijvend, wanneer daar op reguliere basis op getraind wordt. 

Dit traject kan worden aangevuld met privé training, om zelf de vorderingen voort te kunnen zetten. 

Mail voor de mogelijkheden naar info@hondentaak.nl