beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Water plezier met je hond

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Houdt jouw hond van water? Dan kan je veel water plezier hebben met je hond. Water plezier is altijd vrijwillig. Laat je hond dus zelf bepalen of hij het water in wil gaan. Je kunt hem wel verleiden met een speeltje of door zelf het water in te gaan, maar trek je hond nooit mee het water in. Sommige honden zwemmen graag, anderen houden liever hun pootjes aan de grond. 

Ideaal voor warme dagen

Is het warm en is je hond wat sloom en niet echt in voor een wandeling? Dan is water plezier met je hond bij uitstek geschikt. Op warme dagen kan het asfalt van de straat heel warm worden voor hondenpootjes. In de blakende zon fietsen of rennen kan je hond snel oververhitten. Op heel warme dagen is zelf wandelen al soms teveel van het goede. Een koel bos in dan de beste wandelomgeving, met een airco gekoelde auto ernaartoe, maar ook water plezier kan op dit soort dagen een welkome afkoeling bieden. 

Strand

Het voordeel van het strand is dat je lekker kunt wandelen naast de waterkant. Je hond kan in en uit het water en lekker rennen. Je kunt eventueel samen zwemmen en je hond kan apporteren als hij dat leuk vindt. Laat je hond geen zout water drinken, dus zorg dat je zoet water bij je hebt als je naar het strand gaat. Rollen speeltjes door het strand zand, dan kan je hond zijn tanden daarop slijten en/ of zand binnenkrijgen. Kijk dus hoe je op een leuke manier water plezier kunt hebben op het strand, zonder dat je hond veel zout water en zand binnen krijgt. Is het een erg warme dag en blijf je lang op het strand, zorg dat ook voor voldoende schaduw voor je hond. 

Water plezier in een meer of plas

Ook een meer of plas kan goed dienst doen als plek voor water plezier. Wordt het zwemwater voor de mensen getest, dan weet je zeker dat je hond er veilig kan zwemmen. Botulisme en blauwalg kunnen gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. 

Water plezier in de tuin

Je hoeft niet weg om water plezier te hebben met je hond. Dit kan ook gewoon thuis, bijvoorbeeld in de tuin:

  • Waterbadje
  • Sproeier
  • Speeltjes of snoepjes uit het water halen
 

Zorg ook bij zoet water, dat je hond er niet teveel van binnen krijgt, dat is niet gezond. 

Zwemmen in koud water, kan ook leiden tot een ‘koud water staart’. Je merkt dit aan je hond als na het zwemmen de staart naar beneden blijft hangen en voor de hond pijnlijk is.

Honden water speelgoed →

 

Kong ijsje voor de warme dagen

Maak een veilig en verkoelend ijsje voor je hond met gebruik van een Kong:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen