beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wandelen met een reactieve hond

  Diervriendelijke aanpak

  Neem gerust contact op

van 80 reviews
Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Wandelen met een reactieve hond, kan een ware uitdaging zijn. Als eigenaar van een reactieve hond, ben je waarschijnlijk constant je omgeving aan het scannen en dat wandelt niet erg ontspannen. Gelukkig kan je wel goed trainen met een reactieve hond, om een andere/ betere reactie aan te leren.

Reactief, wat bedoelen we daarmee?

Een reactieve hond, daarmee wordt bedoeld: een hond die reageert op dingen in zijn omgeving.

Vaak is dit gedrag gericht op andere honden, maar regelmatig ook naar mensen of bijvoorbeeld fietsers, auto’s etc. 

Meer leren over uitvalgedrag van je hond? Vraag hier gratis meer informatie aan:

Wandelen met een reactieve hond

Veel hondeneigenaren zullen geneigd zijn om hun reactieve hond uit te laten aan een korte lijn en de hond ‘aan de voet’ te houden omdat dat een gevoel van controle geeft. Toch werkt dit juist vaak averechts. Je wilt namelijk juist zo min mogelijk spanning creëren, maar juist veel ontspanning, juist wanneer je wandelt met een reactieve hond. Dat betekent dat je beter kunt kiezen voor een wat langere lijn en je hond kunt laten snuffelen tijdens de wandeling:

Ontspannen wandelen met je hond →

Ga je hond trainen op een beloningsgerichte manier. Dit schiet er vaak bij in als we wandelen met een reactieve hond, omdat we het gevoel hebben dat de hond gecorrigeerd moet worden voor zijn ongewenste gedrag. Echter, je zult merken dat een beloningsgerichte manier van trainen juist voor je reactieve hond veel beter werkt.

Uitvalgedrag corrigeren? →

Het reactieve gedrag van je hond veranderen

Reactief gedrag van je hond, is goed trainbaar. Leg je dus niet neer bij het feit dat je hond nou eenmaal uitvalt tijdens het wandelen, maar ga aan de slag om dit gedrag te veranderen/ verbeteren. Ik help je hier graag bij. Kijk voor meer informatie:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen

associatie

Associatie

Associatie speelt bij hondengedrag een grote rol! Zo kunnen bepaalde associaties ten grondslag liggen aan vervelende gedragsproblemen. Associaties kunnen ook

Lees verder >>