beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waarom piept een hond?

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Waarom piept een hond? Laten we kijken naar de verschillende redenen waarom een hond bijvoorbeeld kan piepen:

  • Angst
  • Pijn
  • Frustratie
  • Opwinding

Hond piept uit angst

Een hond kan piepen vanuit angst, bijvoorbeeld als hij wordt benaderd door een hond die hij eng vindt, als zijn nagels worden geknipt of als hij verlatingsangst heeft. Het is in dit geval belangrijk om met deze angst aan de slag te gaan, zodat het vertrouwen van je hond groeit en de angst afneemt.

Goed omgaan met een bange hond →

Stress signalen (her)kennen is belangrijk voor elke hondeneigenaar, want dit is een belangrijk onderdeel van de hondentaal. Het is niet alleen belangrijk om deze signalen van ongemak te herkennen bij je eigen hond, maar ook bij andere honden die je tegenkomt. Zo begrijp je beter de intenties en gedragingen van honden die je tijdens je wandeling tegenkomt. Meld je hier aan, het is helemaal gratis om deze lessen te volgen:

Pijn veroorzaakt piepen

Pijn kan zeker een reden zijn voor je hond om te piepen. Hij kan last hebben van zijn oren, een stekel in zijn voet of bijvoorbeeld gewrichtspijn. Een bepaalde beweging of aanraking kan pijn doen. Kijk dus goed wanneer je hond piept en of je de mogelijke oorzaak van het piepen verder kunt onderzoeken.

Hond piept vanuit frustratie

Je hond wil ergens naartoe en dat mag of kan niet. Bijvoorbeeld omdat hij is aangelijnd, of omdat hij achter een hek of raam zit. Je hond kan dan piepen omdat hij iets wil wat niet lukt of kan. Je hond raakt gefrustreerd en kan dan piepen.

Hulp bij het achterhalen van het piepen bij jouw hond? Neem gerust even contact op.

Piepen vanuit opwinding

Als een hond blij is, kan hij piepen. Zijn lichaamstaal is hierbij heel anders dan de lichaamstaal bij angst of pijn. Je zult zien aan je hond dat hij enthousiast is, door zijn houding en gedrag. Het is belangrijk om de lichaamstaal van je hond goed te kennen en je hond daardoor (beter) te begrijpen. Als je wilt, help je daar graag bij.

Workshops volgen om je hond nog beter te begrijpen

Wil je je hond (nog) beter begrijpen? Deze workshops vertellen je alles over het lezen van hondentaal, het beïnvloeden van het gedrag van je hond en het  creëren van vertrouwen. Volg er één of volg ze alle drie, voor veel kennis over en begrip voor je hond:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen

Je hond begrenzen

Hond eet poep

Je hond eet poep tijdens de wandeling, een smerige gewoonte. Sommige honden eten kattenpoep, konijnenpoep, paardenpoep. Soms zelfs mensenpoep. Er

Lees verder >>