Verlatingsangst

Verlatingsangst: wat als je hond niet alleen thuis kan blijven? Dit probleem kan je leven beheersen, als je niet (lang) van huis kunt. Sommige honden maken lawaai, of maken dingen stuk. Los van dergelijke overlast, is verlatingsangst voor je hond ook echt een welzijnskwestie. Wat kan je doen? Vraag hieronder gratis de video aan voor meer informatie over verlatingsangst. 

Hond kan niet alleen zijn

verlatingsangst

Verlatingsangst is een reden waardoor honden naar het asiel worden gebracht. Dit zegt al dat verlatingsangst voor hondeneigenaren echt een heel vervelend probleem is dat vaak niet 1,2,3 opgelost wordt. Niet alle honden die het niet leuk vinden om alleen thuis te blijven, hebben verlatingsangst. Heel veel honden houden er niet van om alleen thuis te blijven. Maar zolang ze niet blaffen, slopen etc is er vaak geen probleem. Voor de hond kan het echter alsnog heel vervelend zijn en veel stress geven. Honden zijn nu eenmaal groepsdieren, dus vanuit dat oogpunt is het heel logisch dat ze niet graag alleen achter blijven. Vraag hier de gratis video aan:

Je hond leren om alleen thuis te blijven

Honden kunnen het leren om alleen thuis te blijven, ook als je hondje nu héél angstig is. Van tevoren kan niemand zeggen hoe lang dit duurt, dat maakt het misschien moeilijk om aan de training te beginnen.

Het begin is het moeilijkst. Zie je eenmaal verbetering, dan zal je merken dat je hondje snel leert om even, ontspannen, alleen thuis te zijn.

Hoe leer je je hond alleen thuis te zijn?

Heel belangrijk is het proces van 'afleren' van angst, is dat we de grenzen van je hond respecteren. Als de angst van je hondje steeds bevestigd wordt doordat hij (te lang) alleen moet blijven, dan wordt het afleren van angst zeer lastig.

Dus samengevat heb je je hond te geven wat hij nodig heeft:

  • Voldoen aan de behoeften van je hond
  • Vertrouwen winnen
  • Zelfstandigheid vergroten bij verlatingsangst

Als je je hond leert dat alleen thuisblijven juist heel leuk is, in combinatie met het terugwinnen van vertrouwen, dan zal je zien dat de ervaring van jouw hond met het alleen zijn, steeds beter wordt. Als we daarnaast ook oefeningen doen om zijn zelfstandigheid te vergroten, dan is de slagingskans heel groot. Het kan even duren voordat je zover bent, maar het is ontzettend belonend als het lukt.Heeft mijn hond verlatingsangst?

Is het verlatingsangst? Of is er iets anders aan de hand? Waar moet je rekening mee houden als je je hond wil leren om alleen thuis te blijven? Welke stappen moet je zetten om mijn hond het alleen-zijn aan te leren?


Verder lezen:

Heb je een vraag? Mail naar info@hondentaak.nl