beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verlatingsangst

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Verlatingsangst: wat als je hond niet alleen thuis kan blijven? Dit probleem kan je leven beheersen, als je niet (lang) van huis kunt. Sommige honden maken lawaai, of maken dingen stuk. Los van dergelijke overlast, is verlatingsangst voor je hond ook echt een welzijnskwestie. Wat kan je doen? Vraag hieronder gratis de video aan voor meer informatie over verlatingsangst. 

Hond kan niet alleen zijn

Verlatingsangst is een reden waardoor honden naar het asiel worden gebracht. Dit zegt al dat verlatingsangst voor hondeneigenaren echt een heel vervelend probleem is dat vaak niet 1,2,3 opgelost wordt.

Niet alle honden die het niet leuk vinden om alleen thuis te blijven, hebben verlatingsangst. Heel veel honden houden er niet van om alleen thuis te blijven. Maar zolang ze niet blaffen, slopen etc is er vaak geen probleem. Voor de hond kan het echter alsnog heel vervelend zijn en veel stress geven. Honden zijn nu eenmaal groepsdieren, dus vanuit dat oogpunt is het heel logisch dat ze niet graag alleen achter blijven.

Vraag hier de gratis video aan:

Hoe leer je je hond alleen thuis te zijn?

Honden kunnen het leren om alleen thuis te blijven, ook als je hondje nu héél angstig is. Van tevoren kan niemand zeggen hoe lang dit duurt, dat maakt het misschien moeilijk om aan de training te beginnen.

Het begin is het moeilijkst. Zie je eenmaal verbetering, dan zal je merken dat je hondje snel leert om even, ontspannen, alleen thuis te zijn.

Verlatingsangst oplossen

Heel belangrijk is het proces van ‘afleren’ van angst, is dat we de grenzen van je hond respecteren. Als de angst van je hondje steeds bevestigd wordt doordat hij (te lang) alleen moet blijven, dan wordt het afleren van angst zeer lastig.

Dus samengevat heb je je hond te geven wat hij nodig heeft:

  • Voldoen aan de behoeften van je hond
  • Vertrouwen winnen
  • Zelfstandigheid vergroten bij verlatingsangst
 

Als je je hond leert dat alleen thuisblijven juist heel leuk is, in combinatie met het terugwinnen van vertrouwen, dan zal je zien dat de ervaring van jouw hond met het alleen zijn, steeds beter wordt. Als we daarnaast ook oefeningen doen om zijn zelfstandigheid te vergroten, dan is de slagingskans heel groot. Het kan even duren voordat je zover bent, maar het is ontzettend belonend als het lukt.

Heeft mijn hond verlatingsangst?

Verlatingsangst wordt vaak gebruikt als verzamelnaam voor gedrag waaruit blijkt dat de hond niet alleen thuis kan blijven.

Verlatingsangst vraagt om een stapsgewijze training. Belangrijk is deze training is het opbouwen van vertrouwen. Het is niet altijd angst waardoor de hond het moeilijk vindt om alleen gelaten te worden.

Je hond leren om alleen thuis te blijven

Tijdens het volg van een training of therapie leer je om op de juiste manier met je hond, die niet graag alleen thuis blijft, om te gaan. Is het angst? Of is er iets anders aan de hand? Waar moet je rekening mee houden als je je hond wil leren om alleen thuis te blijven? Welke stappen moet je zetten om mijn hond het alleen-zijn aan te leren?

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen