beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Uitvallen hond afleren

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Jouw hond uitvallen afleren, hoe doe je dat?

Als je hond blaft en trekt naar andere honden, vreemde mensen of bijvoorbeeld fietsers, paarden, kinderen, auto’s etc dan kan dat heel vervelend zijn. Voor je hond trouwens ook, ook al verwacht je dat misschien niet. Waarom valt je hond uit?

De reden dat je hond uitvalt naar andere honden ofwel dat je hond uitvalt naar vreemde mensen kan verschillen per hond.

Hierin speelt onder andere een rol: 

  • hoe is je hond opgegroeid, wat heeft hij meegemaakt (in zijn jeugd, maar ook later)
  • welke genen heeft hij en hoe was het gedrag van de moederhond.
 

Er is dus niet 1,2,3 een oorzaak aan te wijzen voor het gedrag van jouw hond, maar met de juiste kennis is de oorzaak soms nog wel te achterhalen.

Je hond valt uit naar andere honden →
Je hond valt uit naar mensen →

Één ding is zeker, je hond valt niet uit omdat hij zo lekker ontspannen is. Vaak wordt van een agressieve hond of een hond die blaft tijdens het wandelen gedacht dat hij dominant gedrag vertoont. Heel vaak is het tegenovergestelde waar en is de hond eerder onzeker.

Wat doe je als je hond uitvalt naar een andere hond?

Honden gedijen goed in een omgeving die duidelijk en voorspelbaar is. Het is dus belangrijk dat je een situatie creëert voor je hond waarin hij weet wat er komen gaat. Dat betekent niet alleen dat je hond overzicht nodig heeft en duidelijkheid in de situatie, maar ook dat je hond een voorspelbare reactie van jou kan verwachten én weet wat er van hem verwacht wordt.

Voor jouw hond is uitvallen geen ongewenst gedrag, maar gedrag dat hij heeft geleerd vanuit zijn eigen reactie op de situatie én omdat hij geen ander, voor jou gewenst, gedrag heeft geleerd in deze situaties.

Wil je je hond dus ander gedrag leren, dan zit daar de oplossing.

Je hond uitvallen afleren

Met je hond aan de slag om dit gedrag te veranderen/ verbeteren? Vele hondeneigenaren gingen je voor een veranderden succesvol het uitvalgedrag van hun hond:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen