beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sliplijn hond

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Een sliplijn voor een hond, is dat de beste lijn die je voor je hond kunt kopen? Hoe gebruik je een sliplijn?

Wat is het doel van een (slip)lijn voor je hond?

Waarom draagt je hond een (slip)lijn? In essentie is een lijn bedoeld om te zorgen dat je hond niet terecht komt in gevaarlijke situaties. Je hond is daarom aangelijnd op plekken waar hij niet mag loslopen. Zoals sommige ouders hun kind een tuigje omdoen om te voorkomen dat het kind de straat op rent. Een (slip)lijn is nooit bedoeld om je hond ander gedrag te leren, of je hond te sturen. Wel zorgt de lijn er automatisch voor dat je hond wordt begrenst en dat je hond niet ‘de fout in kan gaan’.

Leer je hond, ook als hij is aangelijnd, om te luisteren naar je stem. De lijn is alleen om te voorkomen dat het mis gaat, maar zou niet moeten dienen om je hond een bepaalde kant op te sturen. Gebruik daarvoor liever andere communicatie naar je hond, zodat je hond ook luistert op het moment dat hij niet is aangelijnd.

Je hond uitlaten aan een langere lijn leidt tot minder trekken →

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, leidt een korte lijn niet tot meer controle. Een hond die wordt uitgelaten aan een langere lijn en lekker mag snuffelen, trekt vaak veel minder tijdens het wandelen. 

Sliplijn gebruiken om je hond te corrigeren

Sliplijnen worden vaak gebruikt om een hond te corrigeren. De bedoeling is dan: de hond andere gedrag leren door hem te bestraffen. Omdat het corrigeren onprettig is, hoop je dat de hond stopt met het gedrag dat hij vertoont. Sliplijnen worden gebruikt om een hond te leren wandelen zonder trekken of in een poging de hond te laten stoppen met uitvallen. Er zijn echter veel betere, en leukere, manieren om je hond iets te leren. 

Aanmelden voor GRATIS cursus →

Ga je op zoek naar de juiste motivatie van je hond, dan zal je zien dat je hond met heel veel plezier supersnel nieuwe dingen leert. En dat leidt ook nog eens tot een supergoede band met je hond.

Ontspannen wandelen met je hond

Liever dan je hond strak naast je laten lopen door te forceren met en sliplijn, leer je je hond ontspannen wandelen aan een langere lijn. Het is geen probleem om je hond te laten snuffelen of voor je uit lopen. Voor je hond en voor jezelf leidt dit tot een veel meer ontspannen wandeling.

Mag mijn hond voorop lopen?

Het is niet de halsband, het tuig, of de sliplijn die ervoor zorgen dat je hond het juiste gedrag vertoont. Het is de training van je hond die daarvoor zorgt. 

Zorgen dat je hond doet wat je vraag, zonder sliplijn?

Gebruik niet de sliplijn om te zorgen dat je hond doet wat je wilt, maar vertel je hond wat je wilt dat hij doet. Je hond aanleren om te begrijpen wat jij bedoelt, dat noemen we training. Leer je hond welk gedrag je van hem wenst, in reactie op ‘commando’s’. Om dit voor elkaar te krijgen, leer je je hond deze commando’s aan:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen