Slaapplaats hond

Hond zijn echte slapers en slapen veel meer uren op een dag dan wij. Een lekkere slaapplaats zorgt ervoor dat je hond de rust krijgt die hij nodig heeft. Elke hond heeft zo zijn eigen voorkeuren voor een slaapplaats. 

Wat is de lekkerste slaapplaats voor je hond?

Via Happy Animal mochten wij deze honden mand New York van Snoozle testen. Nu hebben onze honden al redelijk wat keuze opties. Zo mogen ze op de bank, hebben ze een houten mand met kussen, een kleed op de grond, een donut en nog een mandje bij de werkplek. Ohja, en ze kunnen naar buiten. Het grappige is dat ze deze plekken allemaal gebruiken en afwisselen.

Vaak krijg ik de vraag: "moeten mijn honden elk een eigen mand?". Bij ons gebruiken beide honden alle opties en wisselen dit af. Ik zou dus zeggen dat een eigen plek per hond geen noodzaak is, zolang de honden er geen onderlinge strijd van maken. Voldoende plaats in huis om te slapen, is natuurlijk wel belangrijk. De mogelijkheid van het afwisselen van verschillende plaatsen en varianten blijkt door onze honden gewaardeerd te worden. De honden hebben wel een paar eigen voorkeuren. Zo ligt Puk liever buiten in de zon en ligt Reza vaak graag zo dicht mogelijk bij de plek waar ik op dat moment zit. Zonder dat ze constant geaaid wil worden, overigens. 

Hondenmand

Deze mand was niet direct favoriet. Hij heeft een paar dagen werkeloos naast de eettafel gelegen. Reza is er 2 keer in gaan staan met 1 poot, maar daar bleef het in eerste instantie bij. Mogelijk door alle andere, reeds vertrouwde, opties van andere slaapplaatsen. 

Maar na een aantal dagen was het dan eindelijk zover: mevrouw maakt er gebruik van! De mand is lekker groot en stevig. Mijn honden gebruiken graag een kussen om hun kop op te leggen, als ze bijvoorbeeld op de bank liggen. Dus die stevige rand van deze mand leek me toegevoegde waarde. Ik denk dat ik gelijk had, want ze legt haar kop er graag op. Reza is een dagje ouder en het lijkt erop dat ze de stevigheid van deze mand wel kan waarderen. Misschien is dat direct de reden dat Puk, onze jongere hond, de donut nog lijkt te verkiezen boven deze mand. Puk heeft er tot op heden nog geen gebruik van gemaakt. 

De mand is mooi om te zien en de hoes is wasbaar, een grote pre voor een hondenmand vind ik zelf.

Slaapplaats hond

Waarom rust zo belangrijk is

Voldoende goede rust en slaap geeft een hond de mogelijkheid om stress te verwerken. Zeker als je hond snel overprikkeld is, is hersteltijd super belangrijk voor het welzijn en het gedrag van je hond. Hoeveel rust en slaap je hond precies nodig heeft, is niet te zeggen. Het verschilt per individu, maar is ook afhankelijk van bijvoorbeeld de leeftijd van je hond. Pups en senioren hebben meer slaap nodig. Zeer actieve honden hebben overdag de neiging minder te slapen, zeker als ze bezig gehouden worden. Daar schuilt ook direct een 'gevaar', namelijk dat een hond die veel uitdaging nodig lijkt te hebben, niet aan zijn rust toekomt. Een drukke hond nog meer bezigheden aanbieden, kan leiden tot overprikkeling als de hond zelf niet zo goed zijn rust pakt. Zorg dus altijd voor de juiste balans tussen rust en actie.  

Heb je een vraag over het gedrag of de training van jouw hond? Neem gerust even contact op: info@hondentaak.nl

Verder lezen: