beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Scooters en brommers een afleiding voor je hond?

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Zijn scooters en brommers een afleiding voor je hond? Veel honden reageren op scooters en brommers tijdens het wandelen. Door ernaar te blaffen, ernaar toe te trekken, soms ook door er naar uit te vallen etc. Mogelijk bestaat het arsenaal aan ’triggers’ verder ook nog uit fietsers, stepjes, auto’s, aanhangers, vrachtwagens, motoren etc. 

Waarom zijn scooters en brommers een afleiding voor je hond?

In veel gevallen reageren honden deels omdat ze ervan schrikken en deels omdat ze er achteraan willen jagen. Soms overheerst de onzekerheid naar de ’trigger’, soms de najaag motivatie. Je ziet dit gedrag veel bij diverse soorten honden. Zo kunnen honden met een ‘herder’ functie deze neiging hebben. Denk aan een Border Collie. Maar dit gedrag zie je bij allerlei soorten rassen en kruisingen. 

De hond corrigeren voor zijn gedrag?

Een logische reactie zal het misschien lijken om dit gedrag van je hond te corrigeren: omdat je wilt dat het stopt. 

Veel honden die tijdens de wandeling afgeleid raken, bijvoorbeeld door scooters en brommers, raken hierdoor erg gespannen tijdens de wandeling. Wat we willen, is ontspannen wandelen met onze hond. Het corrigeren van het gedrag, creëert niet meer ontspanning. Corrigeren leidt juist tot een meer gespannen situatie en lost deze situatie dus niet op. 

Je hond een ontspannen reactie leren op scooters en brommers

De oplossing voor dit gedrag zit hem dus niet in het corrigeren van dit gedrag, maar in het creëren van meer ontspanning tijdens je wandeling. Je gaat je hond leren om scooters en brommers te negeren. Wil je hier stapsgewijs hulp bij? Dan help ik je graag verder:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen