beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Puppytraining

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Puppytraining, waar begin je? Krijg je een puppy, dan wil je je pup waarschijnlijk dingen leren. Jong geleerd is oud gedaan, dus begin op tijd met de juiste basis. Dit betekent niet per definitie dat je je pup direct al moet leren om te gaan zitten, liggen en poot geven op commando. Andere aspecten van puppy training zijn namelijk nog veel belangrijker.

De belangrijkste puppytraining

Wat het allerbelangrijkste onderdeel is van puppytraining, is eigenlijk niet echt training, maar meer ‘gewenning’. Voor je pup staat met stip op nr 1 in zijn training: wennen aan allerlei dingen waar hij op latere leeftijd mee te maken krijgt. Wennen moet bovenal zijn: goede ervaring op doen. Want doet je pup slechte ervaringen op met dingen in zijn omgeving als auto’s, mensen en honden, dan zal hij er eerder bang voor worden dan goed aan wennen. Positieve ervaringen met allerlei dingen, is dus prioriteit nummer één tijdens puppytraining. 

Wanneer beginnen met puppytraining?

Pups hebben het voordeel dat ze op jonge leeftijd snel wennen. Gebruik deze periode dus goed. De periode waarin een pup heel snel en makkelijk went, is maar kort. We noemen dit de socialisatieperiode en deze duurt ongeveer totdat de pup drie a vier maanden oud is. 

Geef je pup een goede start

Minder belangrijk bij de training van je pup, is het aanleren van commando’s, oefeningen en trucjes. Natuurlijk is het handig als je pup goed luistert, maar commando’s aanleren kan je pup op elke leeftijd. Daar is dus niet zo’n haast mee. 

Wat is er nog meer écht belangrijk?

Naast het wennen aan alles in zijn omgeving, is het ook belangrijk om te voorkomen dat je pup gedrag ontwikkelt waar jij niet op zit te wachten. Denk aan: (verlatings) angst, (bezits) agressie, etc. Om te voorkomen dat je pup ongewenst gedrag ontwikkelt, is het goed om vanaf het begin de juiste keuzes te maken bij de omgang met, en opvoeding van, je pup. Hoe ga je met hem om? Waarom doet hij bepaalde dingen? Hoe kan je het beste reageren op dat gedrag? Dat zal je je hoogstwaarschijnlijk in verschillende situaties en stadia gaan afvragen. Mogelijk heb je gelezen dat je bepaalde dingen op een bepaalde manier moet doen, maar klopt die informatie ook echt? Ik help je graag verder met een echt goede start voor je pup met de juiste puppytraining.  

Complete puppy training

Belangrijk bij een goede puppytraining, is dat je je pup de juiste start geeft. Van het moment dat hij bij je komt totdat hij opgroeit tot onhandige puber. Je pup de belangrijkste dingen leren:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen