beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Puppy blaft en hapt naar mij

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Als jij zoekt naar informatie voor ‘puppy blaft en hapt naar mij’, dan ben je hier op het goede adres. Een pup blaft en hapt vooral omdat:

  • Hij je niet begrijpt
  • Vanuit frustratie
  • Omdat je pup iets niet mag
  • Overprikkeling/ te weinig rust
 
Puppy’s kunnen hard blaffen en hard bijten, dus natuurlijk wil je dit gedrag veranderen. Puppy’s kunnen het bloed onder je nagels vandaan halen, maar het goede nieuws is; dit is een fase. Als je je pup geeft wat hij nodig heeft, dan heb je over een tijd een fijne huishond.

Een pup kan je niet zomaar aanwijzingen geven, in de hoop dat hij je begrijpt. Je moet je pup echt leren wat je van hem wilt en verwacht.

Je pup leren wat je van hem wilt →

Het is belangrijk dat jullie elkaar goed begrijpen, want als het goed is gaan jij en je pup nog heel wat jaren met elkaar samen wonen. Investeer dus direct in goed wederzijds begrip, om problemen in de toekomst te voorkomen. 

Wat heeft je pup nodig?

Als je pup geen duidelijke aanwijzingen krijgt, dan kan hij gefrustreerd raken. Als jij denkt ‘mijn puppy blaft en hapt naar mij’, bedenk dan in welke situaties je pup dit doet. Is dit bijvoorbeeld als hij iets niet mag en je hem terecht wijst? Trap niet in de valkuil om ‘de discussie’ aan te gaan met je pup en voorkom ‘welles-nietes’ situaties, waarin jij zegt dat je pup iets niet mag en je pup gefrustreerd raakt. Probeer je pup altijd duidelijk te maken wat je wél van hem wilt, daar leert hij van. Zo voorkom je frustratie bij jullie beide en daarmee ook het blaffen en happen van je pup.

Je pup goed gedrag aanleren →

Pups hebben veel slaap nodig. Te weinig goede rust, levert slecht gedrag op. Zorg dus dat je je pup de juiste combinatie aanbiedt van rust, socialisatie, uitdagingen, lessen en ontspanning. 

Mijn puppy blaft en hapt naar mij

Probeer zo snel mogelijk de juiste informatie te vergaren om dit gedrag van je pup te voorkomen. Gedrag dat een hond vaak oefent, dat wordt een gewoonte. Blaft en hapt je puppy regelmatig naar jou? Zoek dan hulp bij een goede hondentrainer en laat je adviseren, zodat jullie de juiste manier vinden om prettig met elkaar om te gaan. Investeer nu in je pup, om te voorkomen dat je pup meer vervelend gedrag aanleert en om te leren hoe je op een slimme manier met dit gedrag van je pup kunt omgaan:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen