beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pup 5 maanden luistert niet

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Je pup van 5 maanden luistert niet, wat nu? Deze leeftijd van vijf maanden is de leeftijd waarop jouw pup niet meer echt een kleine pup is, maar een pup op weg naar de pubertijd. Voor de ene hond komt die pubertijd iets eerder dan voor een ander. Kleinere rassen worden sneller volwassen en komen dus sneller in de pubertijd en zijn er ook sneller weer uit. Grote honden worden pas laat volwassen en kunnen dus langere tijd ‘jongvolwassen’ gedrag vertonen. 

Wat is typisch puber gedrag?

Tot een maand of vier is het heel belangrijk dat een pup een goede eerste socialisatie doorloopt. Daarna beginnen ook vaak de problemen te ontstaan, als die socialisatie niet helemaal goed verlopen is.

Waarom luistert je pup van 5 maanden niet?

Problemen die kunnen ontstaan op deze leeftijd zijn bijvoorbeeld:

  • Blaffen naar andere honden
  • Terughoudend gedrag naar mensen
  • Uitdagend gedrag in reactie op het bezoek
  • Gedoe met de kat in huis
  • Uitdagingen met de (klein) kinderen
  • Angstig gedrag

Onzeker gedrag kan rond deze leeftijd veranderen in aanvallend gedrag (zoals blaffen/ uitvallen)

Wanneer je pup van 5 maanden niet (goed) luistert, is het de vraag of dit te maken heeft met puber gedrag, of met (1 van) bovenstaande issues. Heb je te maken met één van bovenstaande situaties, dan spelen ook emoties vaak een rol. Je zult dan enerzijds met het gedrag aan de slag moeten gaan, maar ook met de emotie/ associaties van je pup.

Heb je een vraag aan mij over het gedrag of de training van je pup? Neem gerust even vrijblijvend contact op. Ik help je graag verder.

Je pup gewenst gedrag aanleren

Ben je met je pup al bezig geweest met het aanleren van het juiste gedrag? De pubertijdsfase staat bekend als fase waarin honden bananen in hun oren hebben, dus dat kan zeker meespelen. Wel is het belangrijk om op de juiste manier met je pup van 5 maanden aan de slag te gaan én te blijven. Ook al merk je dat het moeizaam gaat in deze fase. Ga je niet aan de slag met het gedrag in deze fase, dan wordt het steeds lastiger om het gedrag in goede banen te leiden. 

Leer je pup van 5 maanden luisteren

Weet je hoe je het gedrag van je pup kunt beïnvloeden? Begrijpen jullie elkaar goed en kunnen jullie probleemloos met elkaar communiceren? Als het antwoord ‘nee’ is, is het goed om die basis te leggen en oefeningen te gaan doen met je pup van 5 maanden. Zodat hij goed naar jou leert luisteren en jij zijn communicatie goed leert begrijpen:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen