beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Podcast blaffen en uitvallen

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Er valt zo ontzettend veel te vertellen over blaffen en uitvallen bij honden, dat het prettig kan zijn om alle onderwerpen in een overzicht te hebben. Je kunt zelf de onderwerpen luisteren die passen bij het gedrag van jouw hond en de informatie luisteren die voor jou relevant is. 

Podcast over blaffen en uitvallen

Al sinds de start van mijn werk als hondentrainer, voordat ik ook gedragstherapeut was, merkte ik dat ‘blaffen en uitvallen’ de nr. 1 problematiek was van hondeneigenaren. Zo’n 90% van de gevallen waarin mijn hulp werd ingeschakeld, ging het over dit onderwerp.

Aan de keukentafel ál die informatie overbrengen tijdens een afspraak, mensen hadden tutende oren als ik weer weg ging. Al die informatie is super relevant, maar veel te veel om in 1 x over te brengen.

Veel afspraken maakt de oplossing voor het probleem uiteraard een stuk duurder. Toen ben ik mijn online cursus Sociale Hond gaan ontwikkelen, die ik in eerste instantie letterlijk in 5 lessen naar mijn klanten mailde. Zelfs in die vorm, was er belangstelling voor. Ik wist dus dat ik een waardevol product te pakken had. Deze cursus is nog altijd mijn nr. 1 cursus, al heb ik daar nu heel wat cursussen ‘omheen’ gemaakt. Want mijn klanten wilden ook meer hulp bij het wandelen zonder trekken, ontvangen van bezoek, alleen thuis zijn, vuurwerkangst etc.

Blaffen en uitvallen afleren

Gedrag als blaffen en uitvallen valt te verbeteren. Het is alleen in veel gevallen geen kwestie van een knip in de vingers. Bij dit gedrag komt in veel gevallen een emotie kijken, zoals onzekerheid en angst. Door bijvoorbeeld onvoldoende socialisatie en/ of trauma. Naast training, ga je dan dus ook vooral aan de slag met associatie, om ook hieraan te werken. Leer je hond dus niet alleen maar beter gedrag, maar vooral ontspanning en vertrouwen. 

Meer informatie over training van dit gedrag?

Op drie manieren kan ik je verder helpen met dit gedrag. Uiteraard met mijn cursus Sociale Hond, waar het ooit allemaal mee begon. Maar inmiddels kan je ook mijn webinar of de basis cursus volgen. Je vindt meer informatie over deze opties hier: 

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen