Online Hondenschool

Ben je op zoek naar een online hondenschool om meer te leren of het gedrag of de training van jouw hond, lees dan verder. Inmiddels weten de meeste hondeneigenaren wel dat een hondencursus geen cursus is voor de hond maar voor de eigenaar.

De voordelen van een online hondencursus

Dat maakt ook, dat deze informatie tevens online gegeven kan worden. Daarbij is het natuurlijk belangrijk dat je als eigenaar goed begrijpt waar de bedoeling is. Een duidelijke uitleg, ondersteund door video materiaal, helpt hondeneigenaren goed op weg. Daarnaast is het natuurlijk prettig om vragen te kunnen stellen over de inhoud van de cursus. Het onderlinge contact met mede cursisten wordt soms ook erg gewaardeerd en hoeft bij een online hondenschool zeker niet te ontbreken. 

Kortom: een hondencursus kan zeker ook gevolgd worden via een online hondenschool. Enkele voordelen kunnen zijn:

  • Geen reistijd
  • Eigen invulling van het tijdstip waarop de hondentraining wordt gevolgd
  • Je past de training aan op de behoeften van jou en jouw hond
  • Je verdiept je in de onderwerpen die voor jou nuttig zijn
  • De vragen die je hebt kun je op ieder moment stellen
  • De informatie kan je herhaaldelijk lezen en bekijken

Online Hondenschool

Welke online hondenschool is voor mij en mijn hond geschikt?

Welke hondenschool je kiest, is van een aantal factoren afhankelijk. De locatie is niet zo relevant, in tegenstelling tot die van een fysieke hondenschool. Je hoeft er immers niet naartoe te reizen. Dus op basis van welke kenmerken kies je een online hondenschool?

  • De methode: wil je je hond op een vriendelijke manier trainen, kies dan voor een hondenschool die gebruik maakt van een positieve trainingsmethode
  • De instructeur: welke opleidingen heeft hij of zij gevolgd? Over welke kennis en ervaring heeft de instructeur van de hondenschool? Is er een accreditatie, die aantoont dat de instructeur zijn kennis jaarlijks bijspijkert?
  • De digitale middelen: werkt de hondenschool met een digitale leeromgeving? Of krijg je de informatie bijvoorbeeld per email? Is er online ondersteuning of zijn er online contactmomenten? 
  • De ervaring van cursisten: reviews, recensies of de meningen van mensen uit je omgeving die een online cursus hebben gevolgd. Wat is hun ervaring, was het leuk, leerzaam en prettig te volgen? 

Welke online cursus past bij mij en mijn hond?

Welke online hondenschool je kiest, is natuurlijk ook erg afhankelijk van de cursus waar je naar op zoek bent. Het aanbod van de online hondenschool en de expertise, zullen wel of niet aansluiten naar de cursus waarnaar je op zoek bent. Bekijk ons aanbod om te kijken of dit aansluit bij jouw wensen en verwachtingen:


Heb je een vraag? Neem contact op