beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Online Hondenschool

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Ben je op zoek naar een online hondenschool om meer te leren of het gedrag of de training van jouw hond, lees dan verder. Inmiddels weten de meeste hondeneigenaren wel dat een hondencursus geen cursus is voor de hond maar voor de eigenaar.

De voordelen van een online hondencursus

De wijze waarop je een hond iets leert, kan heel goed worden overgebracht via een online hondencursus. Een duidelijke uitleg, ondersteund door video materiaal, helpt hondeneigenaren goed op weg. Daarnaast is het natuurlijk prettig om vragen te kunnen stellen over de inhoud van de cursus. Het onderlinge contact met mede cursisten wordt soms ook erg gewaardeerd en hoeft bij een online hondenschool zeker niet te ontbreken. 

Kortom: een hondencursus hoeft niet op een trainingsveld plaats te vinden en kan zeker ook gevolgd worden via een online hondenschool. Enkele voordelen kunnen zijn:

 • Veel minder afleiding
 • Geen reistijd
 • Eigen invulling van het tijdstip waarop de hondentraining wordt gevolgd
 • Je past de duur van de training aan op de behoeften van jou en jouw hond
 • Je verdiept je in de onderwerpen die voor jou nuttig zijn
 • De vragen die je hebt kun je op ieder moment stellen
 • De informatie kan je herhaaldelijk teruglezen en -bekijken

Welke online hondenschool is voor mij en mijn hond geschikt?

Welke hondenschool je kiest, is van een aantal factoren afhankelijk. De locatie is niet zo relevant, in tegenstelling tot die van een fysieke hondenschool. Je hoeft er immers niet naartoe te reizen. Dus op basis van welke kenmerken kies je een online hondenschool?

 • De methode: wil je je hond op een vriendelijke manier trainen, kies dan voor een hondenschool die gebruik maakt van een positieve trainingsmethode
 • De instructeur: welke opleidingen heeft hij of zij gevolgd? Over welke kennis en ervaring heeft de instructeur van de hondenschool? Is er een accreditatie, die aantoont dat de instructeur zijn kennis jaarlijks bijspijkert?
 • De digitale middelen: werkt de hondenschool met een digitale leeromgeving? Of krijg je de informatie bijvoorbeeld per email? Is er online ondersteuning of zijn er online contactmomenten? 
 • De ervaring van eerdere cursisten: reviews/ recensies of de meningen van mensen uit je omgeving die er een online cursus hebben gevolgd. Wat is hun ervaring, was het leuk, leerzaam en prettig te volgen? 
 

Vraag eventueel om een (video) gesprek of volg gratis informatie, om te kijken of de trainer je aanspreekt, als je dat belangrijk vindt. 

Welke online cursus past bij mij en mijn hond?

Een eerste belangrijke vraag: wat wil je graag leren? Wil je aan de slag met het verbeteren van het gedrag van jouw hond? Of wil je met je hond leuke dingen doen en werken aan jullie onderlinge band?

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen