Online cursus hondengedrag

Een online cursus over hondengedrag die je meer kan leren over de basis van hondengedrag en het oplossen van specifieke probleemgedragingen.

Vanuit mijn eigen ervaringen, opleidingen en werk, ben ik online cursussen over hondengedrag gaan ontwikkelen die je meer leren over hondengedrag en het oplossen van specifieke probleemgedragingen.

Probleemgedrag ontstaat vaak vanuit natuurlijk hondengedrag, waarbij de hond het gedrag (te) extreem vertoont of waarbij het in de desbetreffende situatie een probleem is. Ik probeer de oplossing dan ook zo simpel en uitvoerbaar mogelijk aan te bieden. Voorzien van instructievideo's met mijn honden en van praktijktrainingen.

In deze cursusvorm is het makkelijk geworden om te delen met mede cursisten. In een besloten groep leren jullie van elkaar en vinden jullie steun. Uiteraard ben ik onderdeel van deze groep en beantwoord ik ook desgewenst vragen van cursisten.

Online cursus hondengedrag

Online Cursus Hondengedrag

Deze cursussen zijn gericht op het verbeteren van het gedrag van jouw hond en jullie onderlinge samenwerking. 

Sociale Hond 

Deze cursus over hondengedrag is geschikt voor honden die ongewenst reageren op andere honden en vreemde mensen. Of de hond dit doet vanuit angst, enthousiasme of iets anders, onderzoek je in het eerste deel van de cursus. Je leert een methode om je hond ander gedrag aan te leren, we zoomen in op de leefsituatie van de hond die van invloed kan zijn op dit gedrag en we kijken naar een gewenste manier van interactie met andere honden en vreemde mensen.

In deze online cursus hondengedrag zit tevens een module over het (op de juiste manier) ontvangen van bezoek.

Meer informatie over deze cursus >>

Alleen Thuis 

Deze cursus leert je als hondeneigenaar goed om te gaan met een hond die het moeilijk vindt om alleen thuis te zijn. Je onderzoekt of dit gedrag verlatingsangst is of een andere reden heeft. Vervolgens ga je aan de gang met oefeningen om de hond te leren rustig alleen te blijven. Je leert hoe je dit op de juiste manier aanleert en opbouwt.

Meer informatie over deze cursus >>

Angst 

De online cursus hondengedrag 'Angst' is ontwikkelt voor honden die 'de wereld' eng vinden en eigenlijk zo'n beetje overal angstig op reageren. Hoe pak je dit nou op de juiste manier aan? Hoe maak je de juiste manier tussen aanpassing en uitdaging? Tot waar kan je gaan om je hond te laten groeien en wat moet je vooral niet doen? Wat resulteert in een afname van angstig gedrag en hoe weet je nou of je het goed hebt aangepakt met je bange hond?

Meer informatie over deze cursus >>

Hersenwerk 

Deze cursus organiseer ik zo nu en dan. Deze cursus is inclusief materiaal, je ontvangt dus een doos met spullen. In instructievideo's laat ik je zien hoe ik deze puzzels mijn honden aanleer. Hoe je de hersenwerkjes moeilijker kunt maken voor jouw hond. Het inkopen van alle materialen, klaarmaken van de dozen etc. is voor mij een vrij tijdrovende klus. De cursus is dus niet doorlopend beschikbaar, maar je kunt aangeven geïnformeerd te willen worden wanneer de cursus weer van start gaat.

Meer informatie over deze cursus >>

Hoe werkt een online cursus?

Voor elke cursus geldt:

  • Na aanmelding krijg je toegang tot de online leeromgeving 
  • De cursus bestaat uit informatie en instructievideo's
  • Je volgt de lessen vanuit huis
  • In de besloten Facebook groep kan je je vragen stellen

Bekijk hier een overzicht van alle cursussen:


Heb je een vraag? Mail gerust even naar info@hondentaak.nl