beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Online cursus hondengedrag

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Een online cursus over hondengedrag die je meer kan leren over de basis van hondengedrag en het oplossen van specifieke probleemgedragingen.

Vanuit mijn eigen ervaringen, opleidingen en werk, ben ik online cursussen over hondengedrag gaan ontwikkelen die je meer leren over hondengedrag en het oplossen van specifieke probleemgedragingen.

Probleemgedrag ontstaat vaak vanuit natuurlijk hondengedrag, waarbij de hond het gedrag (te) extreem vertoont of waarbij het in de desbetreffende situatie een probleem is. Ik probeer de oplossing dan ook zo simpel en uitvoerbaar mogelijk aan te bieden. Voorzien van instructievideo’s met mijn honden en van praktijktrainingen.

In deze cursusvorm is het makkelijk geworden om te delen met mede cursisten. In een besloten groep leren jullie van elkaar en vinden jullie steun. Uiteraard ben ik onderdeel van deze groep en beantwoord ik ook desgewenst vragen van cursisten.

Online Cursus Hondengedrag

Deze cursussen zijn gericht op het verbeteren van het gedrag van jouw hond en jullie onderlinge samenwerking. 

Sociale Hond 

Deze cursus over hondengedrag is geschikt voor honden die ongewenst reageren op andere honden en vreemde mensen. Of de hond dit doet vanuit angst, enthousiasme of iets anders, onderzoek je in het eerste deel van de cursus. Je leert een methode om je hond ander gedrag aan te leren, we zoomen in op de leefsituatie van de hond die van invloed kan zijn op dit gedrag en we kijken naar een gewenste manier van interactie met andere honden en vreemde mensen.

In deze online cursus hondengedrag zit tevens een module over het (op de juiste manier) ontvangen van bezoek.

Meer informatie over deze cursus →

Alleen Thuis 

Deze cursus leert je als hondeneigenaar goed om te gaan met een hond die het moeilijk vindt om alleen thuis te zijn. Je onderzoekt of dit gedrag verlatingsangst is of een andere reden heeft. Vervolgens ga je aan de gang met oefeningen om de hond te leren rustig alleen te blijven. Je leert hoe je dit op de juiste manier aanleert en opbouwt.

Meer informatie over deze cursus →

Angst 

De online cursus hondengedrag ‘Angst’ is ontwikkelt voor honden die ‘de wereld’ eng vinden en angstig reageren. Hoe pak je dit nou op de juiste manier aan? Hoe maak je de juiste manier tussen aanpassing en uitdaging? Tot waar kan je gaan om je hond te laten groeien en wat moet je vooral niet doen? Wat resulteert in een afname van angstig gedrag en hoe weet je nou of je het goed hebt aangepakt met je bange hond?

Meer informatie over deze cursus →

Hersenwerk 

In instructievideo’s laat ik je zien hoe ik deze puzzels mijn honden aanleer. Je gaat aan de gang met huis-tuin-en-keuken materiaal. Spullen die iedereen in huis heeft dus. Je leert hoe je de hersenwerkjes moeilijker kunt maken voor jouw hond. 

Meer informatie over deze cursus →

Hoe werkt een online cursus?

Voor elke cursus geldt:

  • Na aanmelding krijg je toegang tot de online leeromgeving 
  • De cursus bestaat uit informatie en instructievideo’s
  • Je volgt de lessen vanuit huis
  • In de besloten Facebook groep kan je je vragen stellen
 

Bekijk hier een overzicht van alle cursussen.

Online hondentraining

Zoals je misschien al gewend bent van een groepscursus of privé les, is het de hondeneigenaar die les krijgt, niet de hond zelf. Daarom werkt een hondentraining via internet vaak net zo goed:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen