beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden

Ongewenst gedrag naar mensen of honden?

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Ongewenst gedrag naar mensen en/ of honden is één van de meest voorkomende uitdagingen voor hondeneigenaren. Kamp je met dit probleem, dan sta je dus zeker niet alleen.

Gedragingen die veel voorkomen zijn bijvoorbeeld blaffen, uitvallen of (angst) agressie naar mensen en honden.

Het ongewenste gedrag van je hond wordt erger

Belangrijk bij dergelijk gedrag is om te begrijpen waar het vandaan komt. Gedrag ontstaat met een reden en om je hond te begrijpen is het belangrijk dat je begrijpt hoe dit gedrag is ontstaan en wat de motivatie van je hond is, om dit gedrag te blijven herhalen.

In veel gevallen wordt dergelijk gedrag pas minder, zodra je er op de juiste manier mee omgaat (hondentraining technisch). Zo zien we ook vaak dat het gedrag erger wordt wanneer er niet (op de juiste manier) op gereageerd wordt.

Waarom gedraagt je hond zich ongewenst naar mensen of honden?

Er zijn vele redenen mogelijk voor ongewenst gedrag naar mensen en honden, maar de meest voorkomende oorzaken zijn een gebrek aan de juiste socialisatie en een traumatische ervaring.

We willen natuurlijk niet dat een hond zich ongewenst gedraagt, maar om hier verandering in te brengen moeten we wel begrijpen waarom de hond dit gedrag vertoont. De meeste honden hebben zelf ook last van hun ongewenste gedrag, omdat het veel spanning veroorzaakt of omdat de hond ook agressie naar de eigenaar vertoont. We willen de hond zijn ongewenste gedrag naar mensen of honden afleren. Maar hoe krijgen we dat voor mekaar?

Hoe leer je dit ongewenste gedrag naar mensen en honden af?

Blaffen afleren →
Uitvallen afleren →
Grommen afleren →

Gedrag van je hond trainen

Wil je praktische hulp bij de training van je hond? Bekijk hier al onze hondencursussen:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Previous
Next

Verder lezen