Ongewenst gedrag naar mensen of honden?

Ongewenst gedrag naar mensen en/ of honden is één van de meest voorkomende uitdagingen voor hondeneigenaren. Kamp je met dit probleem, dan sta je dus zeker niet alleen.

Gedragingen die veel voorkomen zijn bijvoorbeeld blaffen, uitvallen of (angst) agressie naar mensen en honden.

Het ongewenste gedrag van je hond wordt erger

Belangrijk bij dergelijk gedrag is om te begrijpen waar het vandaan komt. Gedrag ontstaat met een reden en om je hond te begrijpen is het belangrijk dat je begrijpt hoe dit gedrag is ontstaan en wat de motivatie van je hond is, om dit gedrag te blijven herhalen.

In veel gevallen wordt dergelijk gedrag pas minder, zodra je er op de juiste manier mee omgaat (hondentraining technisch). Zo zien we ook vaak dat het gedrag erger wordt wanneer er niet (op de juiste manier) op gereageerd wordt.

Waarom gedraagt je hond zich ongewenst naar mensen of honden?

Er zijn vele redenen mogelijk voor ongewenst gedrag naar mensen en honden, maar de meest voorkomende oorzaken zijn een gebrek aan de juiste socialisatie en een traumatische ervaring.

We willen natuurlijk niet dat een hond zich ongewenst gedraagt, maar om hier verandering in te brengen moeten we wel begrijpen waarom de hond dit gedrag vertoont. De meeste honden hebben zelf ook last van hun ongewenste gedrag, omdat het veel spanning veroorzaakt of omdat de hond ook agressie naar de eigenaar vertoont. We willen de hond zijn ongewenste gedrag naar mensen of honden afleren. Maar hoe krijgen we dat voor mekaar?

Hoe leer je dit ongewenste gedrag naar mensen en honden af?

Welk ongewenst gedrag wil je je hond graag afleren? 

Heb je een vraag? Mail gerust naar info@hondentaak.nl