beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mijn hond heeft iemand gebeten

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Als je hond iemand heeft gebeten, is het natuurlijk goed om te bepalen hoe dit in de toekomst kan worden voorkomen. Honden bijten niet zomaar, er is altijd een reden. Die reden hoeft niets te maken te hebben met de persoon die je hond heeft gebeten, maar dit kan wel.

Aan de slag met agressief gedrag

Context

Belangrijk bij het onderzoeken van de oorzaak van het bijten, is de context waarin je hond iemand heeft gebeten:

  • Waar was het?
  • Wat was de relatie met de persoon?
  • Is er iets aan vooraf gegaan?
  • Kan je verklaren waarom je hond heeft gebeten?
 

Vind je het zelf een raadsel waarom je hond heeft gebeten? Neem contact op met een professional, de kans is groot dat die persoon je verder kan helpen met het achterhalen van de reden. Honden kunnen bijten omdat ze angstig of onzeker zijn, zich bedreigd voelen, iets moeten doen wat ze niet willen, argwaan hebben, hard worden aangepakt, gefocust zijn op iets anders etc.

Hondentaal

De context zegt vaak een hoop, de hondentaal van de hond ook. Die communicatie van je hond leren (her)kennen is dus super belangrijk. Voordat een hond bijt, laat hij vaak gedrag zien dat te herkennen is als ‘gespannen’, als je weet waarnaar je moet kijken. Honden worden vaak steeds een beetje duidelijker in hun communicatie, als ze merken dat er naar hun subtiele communicatie niet wordt geluisterd. Bij een hond betekent dat, dat signalen van spanning met de tijd vaak overgaan in duidelijkere vormen van agressie

Mijn hond heeft iemand gebeten, wat moet ik nu doen?

Veiligheid is altijd prioriteit. Zorg er dus voor dat dit niet meer kan gebeuren. Maar dat is niet voldoende, als je het gedrag van je hond ook echt wilt veranderen. Je zult daarvoor moeten oefenen met de situaties waarin je hond agressie vertoont. Doe dit wel onder begeleiding van een échte professional. Hondengedragstherapeut is helaas een vrij beroep, iedereen kan zich dus zo noemen. 

Hond die gebeten heeft corrigeren

Aan de slag met agressief gedrag

Reageert je hond agressief, ga dan aan de slag met het gedrag in die situaties. Leer hoe je het gedrag van je hond kunt voorspellen en voorkomen én hoe je je hond ander gedrag aanleert:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen