beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden

Hoe gebruik je een Kong?

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Kong is een merk. Ze verkopen inmiddels veel verschillende producten, maar het is allemaal begonnen met 1 product. Een rubber piramidevormig hondenspeeltje dat hol is van binnen. Je hond kan ermee spelen, maar je kunt het dus ook gebruiken om het te vullen met voedsel. Aan je hond vervolgens de taak om de vulling uit het voorwerp te peuteren. Dat noemen we bezigheidstherapie. Je kunt dit op allerlei manieren nuttig toepassen. 

Waarom een Kong gebruiken?

Een hond die zich goed vermaakt, én voldoende rust krijgt, is een blije hond. Dit product kan een goed hulpmiddel zijn om je hond op een positieve manier bezig te houden.

Welke Kong is geschikt voor jouw hond?

  • Een Kong Classic (Rood) Maat S voor honden t/m 7 kilo | Maat M voor honden van 8 t/m 15 kilo | Maat L: 16 t/m 30 kilo | XL: 31 t/m 40 kilo
  • Een zwarte Kong voor de stevige kauwers! Maat XXL voor honden boven de 40 kilo
  • Een puppy Kong voor kleine pups in babyroze en babyblauw
 
rode Kong hondenspeeltje

Hoe gebruik je hem?

Spoel hem voor het eerste gebruik af met warm water.

Deze video legt duidelijk uit hoe je de Kong bij je hond introduceert en hoe je deze, zodra je hond het principe eenmaal begrijpt, uitdagender kunt maken zodat je hond er langer plezier van heeft.

Merk je dat je hond gefrustreerd raakt of afhaakt? Gebruik vulling die er makkelijker uitvalt. Om je hond juist extra uit te dagen kan je het ook invriezen.

Dit is een blog van Hondentaak. Wij bieden Online Hondencursussen om het gedrag van je hond te verbeteren.

Waarmee vul je een Kong?

Voorbeelden van ingrediënten om de Kong extra uitdagend te maken, voor de honden die hieraan toe zijn (leg onderin wat brokjes om te voorkomen dat je hond gefrustreerd raakt omdat hij het laatste beetje er niet uitkrijgt):

  • Rijst met gekookte kip, kaas of worst
  • Pindakaas, evt in combinatie met een kleffe boterham
  • Een honden koekje dat er nĂ©t inpast en er dus heel moeilijk uit halen is
  • Invriezen met natvoer, yoghurt of andere (vochtige) inhoud.
  • Kaas (eventueel i.c.m. iets anders), even in de magnetron om de kaas te laten smelten. Eerst goed laten afkoelen!
  • Een Kong met ei (eventueel i.c.m. iets anders), 20 seconden in de magnetron. Eerst goed laten afkoelen!

Kong schoonmaken

Eenmaal gebruikt, kan je de Kong in de vaatwasser reinigen of even laten weken zodat alle resten eruit zijn. Voor reinigen zonder vaatwasser kan een flessen rager gebruikt worden.

Hersenwerk als bezigheidstherapie

Een iets minder luie manier om je hond lekker bezig te houden, is hersenwerk. Dit doe je samen, in tegenstelling tot het gebruik van de Kong is het dus interactief:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privĂ©-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Previous
Next

Verder lezen