Je hond mee naar een terras

Kan jouw hond mee naar een terras? Dat hangt voor een groot gedeelte af van het gedrag van jouw hond. Blaft jouw hond als er iemand langs loopt? In dat geval zal het mogelijk een uitdaging zijn om met je hond naar een terras te gaan. 

Je kunt het jezelf wel zo makkelijk mogelijk maken. Bovendien is gedrag met training te verbeteren. Hoe?

1. Kies je plek wijs

Kies het liefst een plek in een hoek en als dat er niet is, tegen een zijkant van het terras (liefst geen glas waar je hond doorheen kan kijken). Midden op het terras is de meest lastige plek. Er komen dan van alle kanten voorbijgangers. 

2. Leg je hond aan de juiste kant

Leg je hond zo, dat je zelf tussen de hond en de voorbijgangers zit. Zorg dat je hond niet de ruimte heeft om op voorbijgangers af te schieten, maar probeer wel zoveel mogelijk een ontspannen situatie te creëren. 

3. Train van tevoren

Nuttige vaardigheden om je hond van tevoren te leren als je naar een terras wilt met je hond, is allereerst om je hond te leren voorbijgaande honden en mensen te negeren. Oefeningen die daarnaast nuttig kunnen zijn voor een terras, zijn het aanleren van een eigen plek, liggen en blijven op commando. 

4. Train het terras


Ook het verblijven op een terras, is te trainen. Blaft je hond op straat naar mensen en honden tijden het wandelen? Dan is het verstandig met dat gedrag aan de slag te gaan. Je hebt dan al de nodige vaardigheden om op het terras op de juiste manier te reageren op het gedrag van je hond. 

Daarnaast is het verstandig ook het terras als een training te zien. Verwacht dus niet direct een leuke middag met vrienden met eindeloos geborrel, maar ga de eerste keren gericht voor de training en oefening naar een terras. Zorg dat de focus ligt op het gedrag van je hond, zonder al te veel afleiding. Kies een rustig moment om mee te starten, zoals bij elke training is een goede opbouw belangrijk. 


Heb je een vraag over het gedrag of de training van jouw hond? Mail naar info@hondentaak.nl