beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Je hond mee naar een terras

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Kan jouw hond mee naar een terras? Dat hangt voor een groot gedeelte af van het gedrag van jouw hond. Blaft jouw hond als er iemand langs loopt? In dat geval zal het mogelijk een uitdaging zijn om met je hond naar een terras te gaan. 

Je kunt het jezelf wel zo makkelijk mogelijk maken. Bovendien is gedrag met training te verbeteren. Hoe?

1. Kies je plek wijs

Kies het liefst een plek in een hoek en als dat er niet is, tegen een zijkant van het terras (liefst geen glas waar je hond doorheen kan kijken). Midden op het terras is de meest lastige plek. Er komen dan van alle kanten voorbijgangers. 

2. Leg je hond aan de juiste kant

Leg je hond zo, dat je zelf tussen de hond en de voorbijgangers zit. Zorg dat je hond niet de ruimte heeft om op voorbijgangers af te schieten, maar probeer wel zoveel mogelijk een ontspannen situatie te creëren. 

3. Train van tevoren

Nuttige vaardigheden om je hond van tevoren te leren als je naar een terras wilt met je hond, is allereerst om je hond te leren voorbijgaande honden en mensen te negeren. Oefeningen die daarnaast nuttig kunnen zijn voor een terras, zijn het aanleren van een eigen plek, liggen en blijven op commando. 

4. Train het terras

Ook het verblijven op een terras, is te trainen. Blaft je hond op straat naar mensen en honden tijden het wandelen? Dan is het verstandig met dat gedrag aan de slag te gaan. Je hebt dan al de nodige vaardigheden om op het terras op de juiste manier te reageren op het gedrag van je hond. 

Daarnaast is het verstandig ook het terras als een training te zien. Verwacht dus niet direct een leuke middag met vrienden met eindeloos geborrel, maar ga de eerste keren gericht voor de training en oefening naar een terras. Zorg dat de focus ligt op het gedrag van je hond, zonder al te veel afleiding. Kies een rustig moment om mee te starten, zoals bij elke training is een goede opbouw belangrijk. 

Leren communiceren met je hond

Je hond leren om op een kleedje te gaan liggen, is één van de 35+ oefeningen die je je hond met behulp van video’s en uitleg kunt aanleren:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen