beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hondentraining thuis

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Hondentraining thuis volgen, kan dat? Jazeker. Er zijn een aantal manieren waarop je je hondentraining vanuit huis kunt doen. 

Wanneer is het handig?

Er zijn een aantal situaties te bedenken waarin het heel handig is om je hondentraining thuis te doen, zoals:

  • Je wilt hondentraining gebruiken ter voorbereiding op de komst van je hond, zodat je er helemaal klaar voor bent om je nieuwe hond te ontvangen en de juiste start te geven

  • Momenteel ben je minder mobiel, bijvoorbeeld door ziekte, lage weerstand of een operatie
  • Je hond vindt het nog te spannend om mee te gaan naar een vreemde omgeving, in de auto etc. of je bent zelf gewoon liever thuis
 

Je kunt in deze gevallen je hondentraining goed thuis volgen. Veel mensen denken dat je met je hond op stap moet om hem goed te kunnen trainen, maar bedenk dat een hondentraining altijd bedoeld is voor de eigenaar. Die kennis opdoen, kan dus heel goed thuis. 

Wat is het voordeel en wat is het nadeel?

Thuis hondentraining volgen heeft een aantal serieuze voordelen. Zoals:

  • Je wordt niet afgeleid door andere honden en eigenaren en kunt de informatie dus beter volgen.
  • Alle informatie neem je in je eigen tempo door.
  • Lees stukken terug die je graag nogmaals wilt volgen.
  • Kijk video’s van andere honden en hondeneigenaren zonder dat je hond op dat moment je aandacht vraagt.
 

Het nadeel van hondentraining thuis is dat je geen fysiek contact hebt met hondeneigenaren en andere honden, al kan dit ook een voordeel zijn. Een nadeel kan ook zijn dat je geen afgesloten trainingsruimte hebt, zoals sommige hondenscholen gebruiken. Je kunt dit oplossen door te trainen aan een (lange) lijn.

Hoe kan je je hondentraining thuis doen?

Hondentraining vanuit huis kan je doen met de begeleiding van een hondentrainer aan huis, of door middel van een cursus die je online volgt. Heb je interesse in een cursus om de juiste kennis en kunde op te doen om het gedrag van je hond te verbeteren? Je vindt hier ons gehele aanbod van hondentrainingen die je thuis kunt volgen (inclusief begeleiding):

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen