beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hondenriem 3 meter antislip

  Diervriendelijke aanpak

  Neem gerust contact op

van 80 reviews
Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Een hondenriem van 3 meter met antislip, zorgt ervoor dat je hond de ruimte heeft tijdens het wandelen, én dat jij goede grip hebt. 

Vaak wordt gedacht dat je een korte lijn moet gebruiken als je hond (hard) trekt aan de lijn. Het tegendeel is waar. Aan een langere lijn kan je hond lekker snuffelen en rondstruinen en dat leidt vaak juist tot minder trekgedrag. Zeker als je veel aan de lijn wandelt met je hond, is een lijn van 3 meter wel een must. Op straat heb je aan een lijn die nóg langer is, niet zoveel. 

Een 3 meter antislip hondenriem is gemaakt van materiaal met rubber erin verwerkt, daardoor heb je veel grip, óók als de riem nat wordt. Dit materiaal absorbeert geen vocht, de lijn wordt dus niet zwaar als die nat wordt. 

3 meter hondenriem hondentaak hond stopt met trekken

Hondenriem 3 meter verstelbaar

Hondenriemen van 3 meter met antislip, zijn bij ons ook verkrijgbaar in een verstelbare variant. De gewone hondenriem van 3 meter met antislip, kan je natuurlijk (even tussendoor) inkorten (korter vastpakken) op momenten waarop dit nodig is. Denk aan plekken waar veel verkeer is, om de veiligheid te garanderen. 

Een andere optie, is kiezen voor de verstelbare lijn. Deze heeft twee musketons, dus bij ons heet deze verstelbare hondenriem van 3 meter, een dubbele lijn. Deze heeft een D-ring en aan elke kant van de riem, een haak. Daardoor kan je de hondenriem op allerlei verschillende manieren gebruiken:

  • Met de haak aan de D-ring creëer je een handvat en heb je een lange antislip hondenriem, van circa 3 meter. Of we bevestigt de lijn bijvoorbeeld om je middel. 
  • Je kunt 2 haken aan de hond bevestigen (evt. aan verschillend materiaal, zoals een tuig en halsband, of aan de ring voorop het tuig én aan ring op de rug). Dit kan heel functioneel zijn voor een hond die hard trekt. Of voor extra veiligheid. Je lijn is nu 1,50 meter lang
  • Je bevestigt de kant van de D-ring aan de hond en bevestigt de andere haak nu aan de D-ring. Nu heb een lijn van ruim 1,80 meter
 

Multi functioneel dus. 

Hondenriem 3 meter antislip

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen