beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hondencursus

  Diervriendelijke aanpak

  Neem gerust contact op

van 80 reviews
Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Een hondencursus volgen met je hond. Er zijn veel verschillende hondencursussen, die je kunnen helpen om je hond beter te begrijpen en om je hond nieuw of beter gedrag aan te leren. Hoe kies je de hondencursus die bij jouw past:

  • Bepaal je doel: wat wil je leren?
  • Kijk wat past bij jouw hond: in welke setting gedijt hij goed?
  • Wat vind je zelf prettig?
 
Bedenk dat je vooral zelf degene bent die tijdens een hondencursus iets leert. Het is dus meer een cursus voor jou, dan voor je hond. 

Je doel bepalen

Je kunt een hondencursus doen:

  • Omdat je veel vragen hebt over je hond
  • Om je hond gehoorzaamheid aan te leren
  • Om leuke dingen te doen met je hond
 

Al deze doelen zijn nuttig en ze bepalen deels welke cursus bij jou en je hond past. Kijk voordat je je ergens inschrijft ook goed naar de methode die de hondentrainers toepassen. Houd daarbij in gedachten dat je een hond op 2 manieren iets kunt leren. Namelijk: door te belonen (moderne aanpak), of door te bestraffen. Ga dus zeker van tevoren kijken hoe er met de honden (en cursisten) wordt omgegaan en of jij je daar lekker bij voelt. 

Welke setting past bij jou en jouw hond?

Gedijt jouw hond goed in een groep? Wordt de les buiten gegeven, of binnen? Waar voelen jullie je prettig bij?

  • Een groepscursus (het sociale aspect hiervan kan leuk zijn, als jij en je hond ervan houden)
  • 1-op-1 (vaak duurder, maar ook meer aandacht voor jouw vragen en wensen)
  • Online (hier kan je de lessen vaak in je eigen tijd volgen en meerdere keren terugkijken)
 

Je hondencursus online volgen?

Elke vorm heeft zijn voor- en nadelen. Combineren van verschillende cursusvormen kan ook zeer nuttig zijn. 

Wat vind je prettig?

In een groepscursus heb je sociale interactie, maar wordt ook rekening gehouden met (het tempo) van elkaar. Iedereen krijgt als het goed is evenveel aandacht, soms gaat er wat meer aandacht naar combinaties die wat meer aandacht nodig hebben. 

Tijdens 1-op-1 lessen draait het om jou en je hond en krijg je onverdeelde aandacht. Je kunt al je vragen stellen en hoeft je tijd niet te delen. Logischerwijs is dit duurder. Een hondentrainer kan soms aan huis komen, maar vaak kan je ook privé les krijgen op het terrein van de hondenschool.

Volg je je hondencursus online, dan zitten daar een paar voordelen aan: je kunt de lessen vaak volgen in je eigen tijd, en terugkijken. Je zult waarschijnlijk merken dat niet alle informatie in 1 x beklijft. In bepaalde gevallen kan je je ervaringen delen met je mede cursisten en al je vragen stellen (wat bij onze hondencursussen in ieder geval wel het geval is). 

Hondencursus online?

Heb je besloten dat een hondencursus online je (ook) prettig lijkt? Neem dan eens een kijkje bij onze hondencursussen, of volg onze workshop(s)

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen