beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Honden musthaves

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Wat zijn echte musthaves voor honden? Dat wil zeggen: wat heb je écht nodig als je een hond hebt of krijgt? Wat de een fantastisch vindt, daar vindt de ander niets aan. Dus wat voor jou als hondeneigenaar top is of wat favoriet is voor jouw hond, weet ik niet. Ik deel hier alvast mijn eigen ervaringen. De spullen die ik graag gebruik en die mijn honden heerlijk vinden 🙂 Ook vroeg ik mijn cursisten welke producten voor hen onmisbaar zijn, het resultaat lees je hier.

Een eigen plek

Geef je hond een eigen prettige plek in huis. Vrij van lawaai, tocht en fel (zon)licht. Op zijn eigen plek kan de hond zich ongestoord terugtrekken. Of je hond een mand, kussen, stretcher of een andere slaapplaats heeft, is afhankelijk van de voorkeuren van je hond. De ene hond houdt van een stevig kussen, de andere hond kruipt liever in een zachte mand. Vraag je het aan mijn kouwelijke hond, dan zal zij zeggen dat ze groot voorstander is van de Cave, een hondenmand waar de hond helemaal in kan kruipen. Lekker zacht en warm. 

Hondenspullen must haves

Welke spullen kan je niet zonder? Ik vroeg het aan mijn cursisten en heb het zelf aangevuld. Dit zijn onze favorieten:

  • Een Y tuig; kies een goed passend tuig met ruimte achter de voorpoten zodat je hond voldoende bewegingsvrijheid heeft
  • Lange lijn; om je hond gecontroleerd wat meer ruimte te geven aan de lijn en trekken te voorkomen
  • Kauwmateriaal zoals kophuid; om aan de kauwbehoefte van je hond te voldoen en daarmee ongewenst gedrag te voorkomen
  • Een Kong; onmisbaar om je gedrag in goede banen te leiden
  • Likmat; een plastic matje met reliëf waar je zacht hondeneten in smeert, om je hond bezig te houden en af te leiden. Bijvoorbeeld om je hond ongestoord te kunnen borstelen (zie video)
  • Snuffelmat; een stoffen mat met sliertjes waar je brokjes in doet, om je hond bezig te houden en af te leiden 
  • Beloningstasje; om je beloningen letterlijk voor het grijpen te hebben tijdens je wandelingen en training
  • Trainingstube; een handig hulpmiddel bij training met een smakelijke pasta
 

Neem je je hond mee met de fiets of in de auto, dan zijn daar verschillende spullen voor verkrijgbaar. Welke spullen voor jou onmisbaar zijn, hangt af van de keuzes die je maakt. Afhankelijk van jouw voorkeur en die van je hond. Ikzelf heb mijn honden op de achterbank en gebruik een autodeken en ben er groot fan van.  

Musthaves voor de hondeneigenaar

De stofzuiger werd vaak genoemd door mijn cursisten als onmisbaar accessoire, evenals de hondenborstel en alle attributen om de hondenvacht goed te kunnen drogen en verzorgen. Mijn honden hebben een korte vacht en eerlijk gezegd gebruiken wij vaak een borsteltje dat eigenlijk voor de kat bedoeld is met van die haakjes. Dit schijnt een slickerborstel te heten. Niet alle huisdieren worden blij van een borstelbeurt, die van ons zijn er dol op. Wennen aan de borstel is vaak wel onderdeel van het proces, als je hond niet direct fan is. 

Kennis en kunde 

Kennis van hondengedrag en -training is in de meeste gevallen onmisbaar en geeft de beste kans op een gecontroleerde en goede opvoeding en training van de hond. Meer leren over hondengedrag en -training? Kijk bij ons aanbod online cursussen.

Bezigheden die passen bij jouw hond

Je hond op de juiste manier bezig houden, verrijkingen bieden en zowel mentaal als fysiek uitdagen:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen

associatie

Associatie

Associatie speelt bij hondengedrag een grote rol! Zo kunnen bepaalde associaties ten grondslag liggen aan vervelende gedragsproblemen. Associaties kunnen ook

Lees verder >>