beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hond zelfvertrouwen geven

  Diervriendelijke aanpak

  Neem gerust contact op

van 80 reviews
Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Je hond zelfvertrouwen geven, zorgt ervoor dat je hond gelukkiger wordt en minder stress ervaart.

Een hond met voldoende zelfvertrouwen: is ontspannen in huis, heeft vertrouwen in zijn eigenaren, andere mensen en andere honden. Hij kan ‘de wereld aan’ en reageert niet angstig op dingen in zijn omgeving.

Ik vermoed dat als je wilt weten hoe je je hond meer zelfvertrouwen kunt geven, je hulp zoekt bij bepaald gedrag?

Workshop Vertrouwen

Jouw hond kan heel zelfverzekerd zijn in bepaalde situaties, en onzeker in andere situaties. Het is dus in eerste instantie belangrijk om in kaart te brengen in welke situaties je hond een tekort heeft aan zelfvertrouwen. Welke situaties jouw hond spannend vindt, of waar hij bang voor is. In welke situaties wil jij je hond meer zelfvertrouwen geven?

Waar is je hond goed in?

Net als mensen, krijgen honden meer zelfvertrouwen door dingen te doen waar ze goed in zijn. Of door dingen te leren, waarin ze worden geprezen en aangemoedigd. Niemand krijgt meer zelfvertrouwen door te falen of door steeds te horen dat je het niet goed doet. Ga dus voor succes, ook als je iets met je hond onderneemt of als je je hond iets nieuws leert.

Iets waar elke hond goed in is, is werken met zijn neus. Ook je hond oefeningen aanleren, is een goede basis voor het opbouwen van wederzijds vertrouwen. 

Welke dingen vindt je hond eng?

Zoals hierboven geschreven: vermoedelijk zijn er bepaalde situaties waarin je hond minder zelfvertrouwen heeft dan je zou willen? Dit is het uitgangspunt voor het creëren van meer zelfvertrouwen.

  • Wat heeft je hond te leren?
  • Hoe kan je je hond dit leren?
 

Meer zelfvertrouwen krijg je als je het gevoel hebt dat je de situatie aankan. Als je iets eerder hebt gedaan en weet dat het goed komt. Als de situatie voorspelbaar is, je weet wat je te wachten staat.

Voor honden is dit niet anders.

Dat betekent ook dat je situaties waarin dit niet zo is, niet moet opzoeken als je het zelfvertrouwen wilt vergroten. Situaties die je hond niet aankan, die nieuw en onvoorspelbaar zijn of die je hond als onplezierig ervaart.

Goed omgaan met een bange hond – angst verminderen

Pas dus in eerste instantie de situatie aan, zodat je hond ermee overweg kan. Maak het vervolgens heel leuk voor je hond. Zorg dat hij zich veilig voelt, laat hem dingen doen die hij erg leuk vindt en reageer zelf ontspannen en blij. Zeg tegen je hond dat hij het goed doet en beloon.

Hersenwerk met je hond

Iets waar iedere hond goed in is; het gebruik van zijn neus. Samen puzzelen, ook wel hersenwerk genoemd, is iets dat iedere hond leuk vindt om te doen. Tijdens het hersenwerk kan je de oefeningen steeds een beetje moeilijker maken naarmate je hond er beter in wordt. Perfect om het zelfvertrouwen te laten groeien dus:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen