beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond wil niet naar buiten

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Wil je hond niet naar buiten? Laten we eens kijken wat er aan de hand kan zijn:

Angst

Angst kan een reden zijn dat je hond niet naar buiten wil.

Hond wil niet wandelen door angst

Dit kan komen doordat hij het buiten spannend vindt. Bijvoorbeeld door harde geluiden, zoals onweer of vuurwerk. Sommige honden vinden het niet prettig om naar buiten te gaan in het donker. Ook kunnen andere honden of vreemde mensen voor jouw hond eng zijn. Pups vinden het buiten soms nog erg spannend, maar ook een hond die niet zo veel gewend is, of getraumatiseerd, kan angst hebben om naar buiten te gaan. 

Hond wil niet naar buiten door weersomstandigheden

Veel honden vinden het onprettig om in de regen te lopen. Doe je de deur open en ziet je hond dat het regent? Veel honden keren dan het liefst zo snel mogelijk om weer terug naar binnen te gaan.

Je hond in de regen uitlaten

Ook kou of extreme warmte kan sommige honden tegenhouden om naar buiten te willen. Je kunt hier soms je wandelgebied op aanpassen (meer schaduw in de zomer opzoeken) of wat aanpassingen doen om te zorgen dat je hond het lekker warm heeft. 

Je hond warm houden in de winter

Aard van het beestje

Sommige honden zijn liever lui dan moe en liggen het liefst de hele dag binnen. Het kan het aard van het beestje zijn. Er kan natuurlijk ook een onderliggende reden zijn dat je hond(je) niet mee naar buiten wil. Soms is die reden niet zo makkelijk te achterhalen. 

Hond wil niet naar buiten door lichamelijk ongemak

Als wandelen vervelend is, bijvoorbeeld door pijn, dan kan dat een reden voor je hond zijn om niet naar buiten te willen. Let extra op signalen van ongemak om pijn uit te sluiten. Vermoed je pijn, dan is je dierenarts natuurlijk het eerste aanspreekpunt om dit verder te onderzoeken of uit te sluiten.

Oorzaak achterhalen en binnen leuke dingen doen

Natuurlijk is het belangrijk om te weten waarom je hond niet naar buiten wil. Mogelijk is het een oorzaak die je kunt aanpakken, bijvoorbeeld ongemak of angst. Is je hond gewoon liever binnen dan buiten, dan kan je ook in huis leuke dingen doen met je hond. Zoals samen leuke oefeningen doen:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen