beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond vindt mij niet leuk

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Als je denkt: de hond vindt mij niet leuk, dan vind je dat waarschijnlijk jammer. Je wilt misschien wel proberen of er iets aan te doen is, om dit te veranderen/ verbeteren?

Waarom vindt de hond jou niet leuk?

Sommige honden hebben heel erg een voorkeur voor 1 persoon. Zij ‘hangen’ aan een gezinslid en zullen deze persoon verkiezen boven andere gezinsleden of personen. Soms staat zo’n hond meer open voor de andere gezinsleden, zodra zijn favoriet afwezig is. Sommige honden zijn dan juist in afwachting van de terugkeer van deze favoriete persoon. Ook kan het zijn dat je het gevoel hebt dat je niet echt een ‘klik’ hebt met de hond. Hier is wel iets aan te doen. 

Wat vindt de hond leuk?

Kan je achterhalen welke dingen de hond heel leuk vindt, waar hij waarde aan hecht? Dit kan voer zijn, een bal, spelletjes, wandelen, geaaid worden etc. Zodra je weet welke dingen de hond heel erg waardeert kan je deze dingen gebruiken om jezelf ‘leuker te maken’. Als jij namelijk altijd degene bent die de hond de dingen geeft waar de hond heel blij van wordt, dan gaat de hond dat relateren aan jou als persoon.

Ga deze dingen doen met de hond

Vindt de hond ‘samen rennen’ heel erg leuk, of ’trekspelletjes’ etc., ga dan deze activiteiten ondernemen met de hond. Je zult al snel werken dat je van zijn minder favoriete persoon, zijn favoriete persoon wordt. Als jij alleen leuke dingen met de hond doet, zal hij je zeker leuker gaan vinden met de tijd.

Hond vindt mij niet leuk

Door bezigheden te zoeken die voor de hond heel waardevol zijn, maak je jezelf als het ware leuker voor de hond. Wat de hond waardevol vindt, verschilt per individu:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen