beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond valt puppy aan

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Wij kunnen ons het niet voorstellen dat een hond een puppy aan valt. Die pup is immers heel schattig en onschuldig, die val je toch niet aan? Toch is het niet ongewoon als jouw hond een puppy aan valt.

Voorkeuren

Honden hebben zo hun eigen voorkeuren. De ene hond is dol op puppy’s, de ander moet er niets van hebben. Puppy’s zijn vaak druk en onhandig, voor sommige honden is zo’n ongeleid projectiel heel bedreigend. Puppy’s pikken vaak nog niet veel subtiele signalen van andere honden op en reageren dus soms nog wat te enthousiast op andere honden. Sommige honden zullen eerst proberen om weg te lopen, te grommen etc. Maar het kan ook zijn dat je hond er voor kiest de puppy aan te vallen. Dat is natuurlijk vervelend.

Een tweede hond erbij, wel of niet een goed idee?

Gedrag onderling

Kijk bij honden altijd naar het gedrag onderling. Dit geldt dus niet alleen bij het contact met puppy’s. Zie je aan je hond dat hij het contact plezierig vindt, of niet? Kan je aan de hondentaal van je hond aflezen of hij het plezierig vindt?

Hondentaal leren

Het leren herkennen van hondentaal, zowel bij jouw hond als bij honden die je tegenkomt, is erg belangrijk. Je kunt zo precies het gedrag van honden leren voorspellen.

Waarom valt mijn hond een puppy aan?

Leer het gedrag van je hond in reactie op andere honden begrijpen en voorspellen. Deze basis cursus Sociale Hond leert je in 5 lessen wat ervoor nodig is om je hond socialer gedrag aan te leren:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen