beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hond trekt

  Diervriendelijke aanpak

  Neem gerust contact op

van 80 reviews
Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Het komt vaak voor dat een hond trekt tijdens het wandelen. Waarom eigenlijk? Wandelen met een trekkende hond is natuurlijk niet erg ontspannen wandelen. Er zijn gelukkig goede manieren om je hond te leren om niet aan de riem te trekken. 

Hond trekt aan riem

Veel honden trekken aan de riem. Soms gewoon omdat ze sneller willen lopen omdat hun tempo van nature hoger ligt. Soms ook omdat de hond ergens naartoe wil. Dat kan een lekker luchtje zijn, of bijvoorbeeld een andere hond. 

Hond trekken afleren

Wil je je hond afleren om te trekken, dan is het goed om eerst te weten waarom je hond trekt. Trekt je hond naar andere honden of trekt je hond naar mensen, dan vraagt dat namelijk om een andere aanpak, dan wanneer je hond trekt omdat hij sneller wil lopen dan jij. 

In het laatste geval is het goed dat je hond leert om zich aan te passen aan jouw tempo. Je hond leren dat trekken zinloos is, is daarbij de beste manier. Heeft je hond veel meer aandacht voor zijn omgeving en wil hij graag richting bijvoorbeeld andere honden, dan zal meer interactie met je hond je beter verder helpen. 

Hond aan de lijn leren lopen zonder trekken

Belangrijker dan je hond corrigeren voor het trekken, is begrijpen hoe je hond leert om niet te trekken. Als je hond geen succes ervaart van het trekken, zal het trekgedrag uiteindelijk stoppen. 

Daarnaast kan je je hond leren dat niet trekken succesvol voor hem is. Daarbij hoef je geen beloningen te gebruiken. Die combinatie zal je hond leren om vanuit zijn eigen belang niet te trekken. Zonder dat je daar hulpmiddelen of correcties bij nodig hebt. 

Hond lopen aan lange lijn

Het is makkelijker om je hond te leren om niet te trekken, aan een langere lijn. Zo heeft je hond wel de mogelijkheid om lekker te snuffelen en daardoor zal je hond minder snel trekken aan de lijn. Omdat je hond wat ruimte aan de lijn heeft, trekt hij minder snel en kan je ook makkelijker het onderscheid maken tussen lekker struinen en echt trekken. Aan een lange lijn kan je je hond heel goed aanleren om niet te trekken. Verwar ‘niet trekken’ niet met ‘aan de voet lopen’. Dat zijn twee verschillende dingen.

 

Trekt je hond aan de riem?

Je hond leren om rustig aangelijnd met je mee te lopen? De cursus Wandelen zonder Trekken neemt je stap-voor-stap mee in dit proces:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen