Hond trekt naar andere honden

Trekt jouw hond tijdens het wandelen aan de lijn richting andere honden? Dat is het fijn om je hond te leren om andere honden te negeren zodat je ontspannen met je hond kunt wandelen, óók als er andere honden in de buurt zijn.

Hond trekt aan de lijn bij andere honden

Belangrijk bij al het gedrag dat je wenst te veranderen is de eerste belangrijke vraag: waarom doet je hond wat hij doet? Begrijp je het gedrag van je hond, dan ligt de oplossing ook meer voor de hand. 

Wat onlogisch klinkt, maar vaak zo is, is dat honden richting dingen trekken die ze spannend vinden

Het is dus zeker niet ondenkbaar dat je hond naar andere honden trekt, omdat hij andere honden spannend vindt. Maar het kan ook zo zijn dat je hond andere honden ontzettend leuk vindt. In beide gevallen kan je hond vergelijkbaar gedrag laten zien, bijv: kwispelen, blaffen, springen etc. Een hond kwispelt bij opwinding, dat zegt dus niet veel over zijn gemoedstoestand, of hij blij is of bijvoorbeeld onzeker. 

Hond is te enthousiast naar andere honden

Ook bij een overdaad aan enthousiasme is het prettig als je meer controle over het gedrag van je hond krijgt. 

Hond trekt naar andere honden

Hond blaft en trekt naar andere honden

Honden blaffen vaak naar dingen waar ze:

  • onzeker over zijn
  • graag naartoe willen

Vind je hond andere honden spannend, dan noemen we dat onzekerheid. 

Het komt veel voor dat honden naar andere honden trekken vanuit onzekerheid. De training die je met je hond wilt ondernemen, dient dan gericht te zijn op het verbeteren van de associatie van jouw hond ten opzichte van andere honden.Neemt de onzekerheid naar andere honden af, dan zal je gedragsverbetering zien. Wachten tot het gedrag van je hond naar andere honden automatisch beter wordt, is kansloos. In tegenstelling zelfs: dit gedrag wordt na verloop van tijd alleen maar erger, wanneer er niet op de juiste manier met de hond getraind wordt.  

De juiste training helpt je je hond te leren andere honden negeren. De cursus Sociale Hond geeft je de juiste handvatten je hond stap-voor-stap ander gedrag aan te leren: 


Heb je een vraag? Mail gerust even naar info@hondentaak.nl

Verder lezen:

Hond blaft naar andere honden >> 
Hond valt uit naar andere honden >>
Hond gromt naar andere honden >>