beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond trekt naar andere honden

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Trekt jouw hond tijdens het wandelen aan de lijn richting andere honden? Dat is het fijn om je hond te leren om andere honden te negeren zodat je ontspannen met je hond kunt wandelen, óók als er andere honden in de buurt zijn.

Hond trekt aan de lijn bij andere honden

Belangrijk bij al het gedrag dat je wenst te veranderen is de eerste belangrijke vraag: waarom doet je hond wat hij doet? Begrijp je het gedrag van je hond, dan ligt de oplossing ook meer voor de hand. 

Wat onlogisch klinkt, maar vaak zo is, is dat honden richting dingen trekken die ze spannend vinden

Het is dus zeker niet ondenkbaar dat je hond naar andere honden trekt, omdat hij andere honden spannend vindt. Maar het kan ook zo zijn dat je hond andere honden ontzettend leuk vindt. In beide gevallen kan je hond vergelijkbaar gedrag laten zien, bijv: kwispelen, blaffen, springen etc. Een hond kwispelt bij opwinding, dat zegt dus niet veel over zijn gemoedstoestand, of hij blij is of bijvoorbeeld onzeker. 

Hond is te enthousiast naar andere honden

Ook bij een overdaad aan enthousiasme is het prettig als je meer controle over het gedrag van je hond krijgt. 

Hond blaft en trekt naar andere honden

Honden blaffen vaak naar dingen waar ze:

  • onzeker over zijn
  • graag naartoe willen
 

Vind je hond andere honden spannend, dan noemen we dat onzekerheid. 

Het komt veel voor dat honden naar andere honden trekken vanuit onzekerheid. De training die je met je hond wilt ondernemen, dient dan gericht te zijn op het verbeteren van de associatie van jouw hond ten opzichte van andere honden. Neemt de onzekerheid naar andere honden af, dan zal je gedragsverbetering zien. Wachten tot het gedrag van je hond naar andere honden automatisch beter wordt, is kansloos. In tegenstelling zelfs: dit gedrag wordt na verloop van tijd alleen maar erger, wanneer er niet op de juiste manier met de hond getraind wordt.  

Je hond leren om andere honden te negeren

De juiste training helpt je je hond te leren andere honden negeren. De cursus Sociale Hond geeft je de juiste handvatten je hond stap-voor-stap ander gedrag aan te leren: 

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen