beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hond trekt aan de lijn

  Diervriendelijke aanpak

  Neem gerust contact op

van 80 reviews
Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Je hond trekt aan de lijn tijdens het wandelen? Voor jou is dat niet ontspannen wandelen, maar voor je hond evenmin. Goed om daar verandering in te brengen dus.

Een langere lijn zorgt vaak voor minder trekken aan de lijn →

Waar veel mensen het idee hebben dat hun hond het beste ‘onder controle’ is bij het gebruik van een korte lijn, is het voor een hond juist vaak veel prettiger om aan een wat langere lijn uitgelaten te worden. Doordat de hond dan niet zo beperkt wordt, is de kans groot dat hij veel minder trekt aan de lijn. 

Hond trekt aan de lijn

Heeft het gebruik van een langere lijn geen positief effect op het trekgedrag van je hond, dan zijn er simpelweg drie redenen waarom je hond blijft trekken aan de lijn tijdens het wandelen, namelijk:

  • Je hond heeft een hoger looptempo dan jij
  • Er is sprake van angst en je hond trekt (vlucht) weg
  • Hij trekt naar dingen toe, zoals bijvoorbeeld naar andere honden of voorbijgangers
 

Heb je een idee welke motivatie bij jouw hond een rol speelt, dan kan je daar je training op aanpassen. Speelt angst een rol, leg dan vooral de focus op de juiste omgang met de angst van je hond. Trekt je hond naar dingen toe, zoals mensen of honden, ga dan aan de slag met het aanleren van negeren van deze triggers. Trekt je hond omdat hij harder wil lopen, leer je hond wandelen zonder trekken

De juiste training verbetert het gedrag van je hond en heeft veel meer effect dan dat je enkel steeds het trekgedrag van je hond probeert te corrigeren. Het is belangrijk om ook rekening te houden met de emoties, associaties en motivaties van je hond en om niet enkel te focussen op het gedrag dat je hond vertoont. 

Wandelen zonder trekken aanleren

Ga na welke van de bovenstaande drie motivaties geldt voor jouw hond. Houdt er rekening mee, dat als jouw hond trekt vanuit angst of omdat hij naar dingen toe wilt, dat enkel de techniek van ‘wandelen zonder trekken’ je waarschijnlijk niet volledig verder gaat helpen. Dit heeft de maken met de motivatie van je hond en de wijze waarop je hond leert. 

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen