beoordeling 5/5   Geaccrediteerd hondengedragstherapeut Beloningsgerichte trainingsmethoden
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond training

Judith Fick met Reza

Door Judith Fick, eigenaar Hondentaak

Judith is afgestudeerd Kynologisch Instructeur en geaccrediteerd gedragstherapeut. Ze heeft twee Spaanse honden en is sinds 2015 werkzaam als hondentrainer. Ze heeft voor KNGF geleidehonden gewerkt en als gedragstester bij dierenasiel DOA. 

Heb je een vraag aan Judith? Je kunt altijd even mailen naar info@hondentaak.nl 

Bij de training van je hond, zijn een aantal dingen heel belangrijk. Bijvoorbeeld: dat je de lichaamstaal van je hond herkent en begrijpt hoe je je hond nieuwe dingen kunt aanleren.

Je hond motiveren voor training

Ga je je hond trainen, dan is het belangrijk om je hond te motiveren om iets nieuws te leren. Daarbij is het bijvoorbeeld belangrijk dat je hond niet teveel wordt afgeleid. Als je start met het trainen van je hond in een omgeving waar hij steeds wordt afgeleid, dan kan je hond slecht iets nieuws leren. Net als hoe dat zou zijn bij onszelf eigenlijk.

Daarnaast is het goed om te weten wat jouw hond leuk vindt. Onze hond leert het makkelijkst, als hij de training ook leuk vindt. Train je hond dus door hem te geven wat hij leuk vindt. Op die manier is de training voor jou én voor je hond plezierig. Dat zal ertoe leiden dat je hond graag meewerkt.

Train je hond op een manier die je hond goed begrijpt. Het is dus belangrijk om je hond goed te begrijpen, om hem te kunnen trainen. Je hebt bijvoorbeeld de juiste timing nodig om je hond nieuwe dingen aan te leren, om te zorgen dat dat goed lukt. 

Je hond oefeningen aanleren →

Commando’s aanleren

Leer je je hond commando’s aan? Maak eerst een lijstje van commando’s welke je je hond wilt aanleren. Een commando kan een woord zijn, maar bijvoorbeeld ook een handgebaar. Bedenk welk gedrag je uiteindelijk van je hond wilt, in reactie op dit commando. Bijvoorbeeld: je wilt je hond leren om bij je te komen op het commando ‘hier’. Aan jou de schone taak om je hond de betekenis van dit woord aan te leren. Dit doe je door het gedrag uit te lokken en vervolgens het woord daaraan te koppelen. 

Hond training

Bij het trainen van je hond, is het ook belangrijk om hondentaal goed te kunnen lezen. Hoe zie je aan jouw hond dat hij zich prettig of onprettig voelt? Hoe zie je aan andere honden of de goede of slechte intenties hebben met jouw hond?

Hondentraining is niet alleen het aanleren van commando’s, maar ook zeker het ‘goed functioneren in het dagelijks leven‘. Dat speelt zich niet binnen de muren van een hondenschool af, dus is het ook belangrijk om je hond te trainen in de omgeving waar je dagelijks met hem bent en met hem wandelt.

Hondentaal leren (her)kennen →

Je hond trainen door middel van een online cursus

Een hondencursus is altijd bedoeld voor de hondeneigenaar en niet voor de hond zelf. In een cursus leer je hoe je het gedrag van je hond beïnvloedt en hoe je je hond nieuw (of beter) gedrag aanleert:

Heb je een vraag? Neem gerust even contact op.

Klanten reviews

Een 5/5 waardering op Facebook én Google. Ja, daar zijn we trots op! 

Hier lees je alle klantervaringen:

Jan van der Wijk
Lees verder
“de online cursus is perfect te volgen via YouTube filmpjes. En je krijgt via Facebook in een gesloten vriendenkring feedback van de curcisten zelf met hun ervaringen en natuurlijk staat Judith ook altijd klaar voor vragen toe te lichten.”
Charlotte van Beuzekom
Charlotte van Beuzekom
Lees verder
“Wat een prettige, ervaren en heldere uitleg geeft Judith. Zowel in privé-lessen als online weet ze precies te benoemen wat er speelt (en waarom) en geeft je handige tips hoe hiermee om te gaan. Dat gaf zowel mij als mijn hond veel vertrouwen, waardoor we werkelijk gelijk resultaat zagen. Judith straalt veel rust uit, wat erg fijn is. Aanrader dus!”
Ka Vdw
Ka Vdw
Lees verder
“Wij volgen de cursus 'bezoek'. De online lessen bestaan uit tekst en filmpjes wat heel prettig werkt. Daarnaast kunnen we altijd vragen stellen. Judith heeft de hond centraal staan, zonder dwang. Dat was de reden om hier een cursus te doen. We zijn nog volop bezig maar met deze aanpak zien we verbetering.”
Vorige
Volgende

Verder lezen